Τοπικά

Ανάγκη άμεσου καθαρισμού του χειμάρρου Αναύρου – Θέτουν θέμα δημόσιας υγείας οι περίοικοι

Απαράδεκτη κατάσταση επικρατεί και στον χείμαρρο του Αναύρου από το ύψος του Περιφερειακού έως την εκβολή του στην παραλία. Το φωτογραφικό οδοιπορικό της «Θ» κατέγραψε άπειρα σκουπίδια κατά μήκος και πλάτος του χειμάρρου, αλλά και πάρα πολλά απορρίμματα στα πρανή.

Πάντως ο χείμαρρος Αναύρου βρίσκεται σε καλύτερη κατάσταση από ό,τι αυτός του Κραυσίδωνα, αφού λείπουν τα… σπάνια κομμάτια επιπλοποιίας (καναπές, πολυθρόνα, καρέκλες) που συνάντησε ο φωτογραφικός φακός της «Θ» την προηγούμενη εβδομάδα στον Κραυσίδωνα.

Μέχρι και λάστιχο από φορτηγό μέσα στον χείμαρρο

Ο χείμαρρος Αναύρου από την άλλη πλευρά έχει μια… άγρια ομορφιά, αφού στην εκβολή του στην παραλία η «χλωρίδα και πανίδα» που συναντά κάποιος είναι σπάνια… Από χόρτα, δέντρα, θάμνους έως γάτες και σκύλους.

Στην εκβολή του Αναύρου υπάρχει μια άγρια ομορφιά…

Παλέτα, ξύλινα κομμάτια, σακούλες, μπουκάλια νερού, κουτάκια αλουμινίου, κουβά, καφάσια, λάστιχο φορτηγού, πλαστικά ποτήρια, απλώστρα, σανίδες κολύμβησης, χαλιά, πεταμένα ρούχα, φύλλα, πλαστική γλάστρα, κομμάτι τηλεόρασης, μπιτόνια κ.ά. κάνουν την εμφάνισή τους είτε μέσα στον χείμαρρο είτε λίγα εκατοστά από αυτόν έτοιμα με το πρώτο δυνατό αεράκι να πέσουν και αυτά μέσα.

Σκουπίδια, πεταμένα ρούχα και άλλα αντικείμενα

Η κατάσταση είναι καλύτερη με λιγότερα σκουπίδια από το ύψος της γέφυρας της Αναλήψεως έως την εκβολή του χειμάρρου, ενώ όσο ανεβαίνει κανείς προς τις άνω γειτονιές η κατάσταση χειροτερεύει.

Πολλοί διαμαρτύρονται και θέτουν θέμα δημόσιας υγείας, με το σκουπιδαριό που έχει μαζευτεί στον χείμαρρο να προκαλεί ανησυχία σε περίοικους, περιπατητές και όχι μόνο.
Οι ίδιοι ζητούν από τις αρμόδιες υπηρεσίες τον καθαρισμό του χειμάρρου Αναύρου. Επίσης ζητούν να γίνουν επιδιορθώσεις στον χείμαρρο, όπως για παράδειγμα στην εκβολή του, όπου έχει διαλυθεί το τσιμεντένιο τμήμα και έχει υπερυψωθεί, ενώ υπάρχουν σημεία όπου αγωγοί που καταλήγουν στον χείμαρρο είναι βουλωμένοι από χόρτα, φύλλα και σκουπίδια.

Κομμάτι από τηλεόραση και καρεκλάκι
Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το