Τοπικά

Αναγκαία η διασύνδεση του τουριστικού προϊόντος της Μαγνησίας με τον πολιτισμό και την αγροτοδιατροφή

Για τα προβλήματα του τουρισμού στη Μαγνησία ενημερώθηκε ο νέος Πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων Γιάννης Ρέτζος, σε συνάντηση που είχε σήμερα στον Βόλο με εκπροσώπους επαγγελματικών φορέων από τον ξενοδοχειακό χώρο, όπως την Ένωση Ξενοδόχων, τον Σύλλογο Ενοικιαζομένων Δωματίων, τουριστικά γραφεία, αλλά και το Επιμελητήριο Μαγνησίας.
Ο κ. Ρέτζος εξήγησε ότι η επίσκεψή του στον Βόλο εντάσσεται στο πλαίσιο σειράς επαφών που υλοποιεί το νέο διοικητικό συμβούλιο του ΣΕΤΕ, σε διάφορες περιοχές της χώρας, με στόχο την καταγραφή των προβλημάτων στον τουρισμό και την ανάπτυξη συνεργασιών για την αντιμετώπισή τους. Ο ίδιος υπογράμμισε την ανάγκη εμπλουτισμού του τουριστικού προϊόντος, μέσα από τη διασύνδεσή του με τον πολιτισμό και την αγροτοδιατροφή.

«Θέλουμε να διαπιστώσουμε γιατί οι ελληνικές τουριστικές επιχειρήσεις δυσκολεύονται να αγοράσουν ελληνικά προϊόντα, γιατί από την πλευρά των παραγωγών υπάρχει πρόβλημα ή δυσχέρεια πώλησης προϊόντων σε ελληνικές επιχειρήσεις και να καταλήξουμε, αν είναι δυνατόν, σε ενέργειες οι οποίες θα βοηθήσουν στην περαιτέρω διασύνδεση και θα βοηθήσουν στο αποτύπωμα του τουρισμού στην κοινωνία μας», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος, ειδικότερα, στη Μαγνησία ο νέος πρόεδρος του ΣΕΤΕ τόνισε σε δηλώσεις του ότι μπορεί να έχει προβλήματα, αλλά έχει και πάρα πολλά στοιχεία που μπορούν να την χαρακτηρίσουν ως έναν ολοκληρωμένο τουριστικό προορισμό. Διαθέτει πλεονεκτήματα τα οποία πρέπει να αναδειχθούν, να συνδεθούν με άλλους τομείς, όπως τον πολιτισμό και την αγροτοδιατροφή, και να προωθηθούν. «Αυτό είναι το πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε όχι μόνο στη Μαγνησία, αλλά και σε όλη την Ελλάδα. Αν εξαιρέσουμε τους μεγάλους τουριστικούς προορισμούς που έχουν δημιουργήσει το δικό τους brand name στο εξωτερικό, οι περισσότεροι προορισμοί έχουν αυτό ακριβώς το πρόβλημα: δηλαδή έχουν πολλά χαρακτηριστικά και στοιχεία, λείπει όμως η σύνδεσή τους και η προώθησή τους», είπε.

Ο ίδιος εμφανίστηκε συγκρατημένος όσον αφορά τα ρεκόρ αφίξεων που καταγράφονται, λέγοντας ότι η Ελλάδα έχει παγιωθεί πλέον ως ένας παγκόσμιος τουριστικός προορισμός, όμως το ζητούμενο δεν είναι να καταγράφει κάθε χρόνο περισσότερες αφίξεις, αλλά κυρίως έσοδα. «Τα περισσότερα χρήματα που θα έρθουν στη χώρα, είναι εκείνα που θα βοηθήσουν την οικονομία μας, οπότε η στόχευση είναι πώς ακριβώς θα μπορέσουμε να αυξήσουμε τα έσοδα από τον τουρισμό μας, το συνάλλαγμα δηλαδή», τόνισε.

Κ. Λεβέντης: Η Μαγνησία επιδιώκει τη συνέργεια
Ο αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Κώστας Λεβέντης εξήρε την επιλογή του νέου προέδρου του ΣΕΤΕ να συμπεριλάβει τη Μαγνησία στις πρώτες επισκέψεις του, γεγονός που δείχνει – όπως είπε – ότι έχει πάρει το μήνυμα πως υπάρχει και μία άλλη Ελλάδα, μία Ελλάδα η οποία ταλαιπωρείται, δεν συμμερίζεται τα μεγάλα νούμερα και τις αφίξεις στα αεροδρόμια, προσπαθεί με τα μικρά ξενοδοχεία, μια Ελλάδα η οποία ειδικά στην περιοχή της Μαγνησίας και ευρύτερα της Θεσσαλίας, επιδιώκει τη συνέργεια και ουσιαστικές δράσεις.
«Το θέμα είναι πώς θα εκμεταλλευτούμε την ιδιαιτερότητα της Μαγνησίας. Το ότι είναι η Σκιάθος δίπλα μας και μας δίνει κάποια νούμερα, δεν σημαίνει ότι εμείς, που είμαστε προορισμός 12 μηνών, αντέχουμε», υπογράμμισε ο κ. Λεβέντης.

Γ. Ζαφείρης: Θετικές οι προοπτικές για το φετινό καλοκαίρι
Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας Γ. Ζαφείρης υπογράμμισε τις ικανότητες και τα προσόντα του νέου προέδρου του ΣΕΤΕ, τονίζοντας ότι γνωρίζει τα προβλήματα, ξέρει τον τουρισμό και μπορεί να συμβάλει στην ανάδειξη των τοπικών ζητημάτων. «Πρέπει να αναδείξουμε τις ιδιαιτερότητες της περιοχής μας, το πρόβλημα του αεροδρομίου, το κομμάτι της μη προβολής των εναλλακτικών μορφών τουρισμού, όλων των δραστηριοτήτων. Ο κ. Ρέτζος θα βοηθήσει πάρα πολύ στην ανάδειξη των δικών μας προβλημάτων», είπε.
Όσον αφορά τις εκτιμήσεις για τη φετινή θερινή περίοδο στη χερσαία Μαγνησία, ο κ. Ζαφείρης σημείωσε ότι οι προοπτικές είναι θετικές, όπως προκύπτει από τη συμμετοχή των Δήμων και της Περιφέρειας στις τουριστικές εκθέσεις, τις επαφές που έχουν γίνει, αλλά και τα farm trips Ευρωπαίων πρακτόρων και δημοσιογράφων στην περιοχή. «Όλα δείχνουν θετικά. Ο Ιούλιος και ο Αύγουστος σίγουρα θα πάνε πάρα πολύ καλά, Αυτό όμως δεν αρκεί για να λυθούν τα προβλήματα που έχουν οι ξενοδόχοι και ειδικά ο κλάδος του τουρισμού. Απλά θα προσπαθήσουμε να μεταφέρουμε τα προβλήματα για λίγο αργότερα, ελπίζοντας σε μια καλύτερη τύχη», κατέληξε.

Share

Πρόσφατα άρθρα

Έρευνα για τον θάνατο της 17χρονης – Οι οδηγοί της ζητούσαν να φύγει από τη γέφυρα

Σε σοκ είναι η τοπική κοινωνία στην Κρήτη μετά την είδηση του θανάτου μίας μαθήτριας…

24 Μαΐου 2024

Καραχαριοειδές στο λιμανάκι των Αλυκών – photo – videos

Καρχαριοειδές εθεάθη από αναγνώστη στο λιμάνι των Αλυκών. Σύμφωνα με τον αναγνώστη το καρχαριοειδές έμοιαζε…

24 Μαΐου 2024

Δημογραφικό: Πώς μπορεί να ανατραπεί – Τι λέει νέα έρευνα για την πτώση των γεννήσεων από το ‘80 και μετά

Το δημογραφικό έχει πρόσφατα αναδειχθεί σε «μέγα-πρόβλημα» και επικεντρώνεται κυρίως στις γεννήσεις, καθώς αυτές μετά…

24 Μαΐου 2024

«Διδάσκοντας θρησκευτικά στους έφηβους μαθητές» – Ολοκλήρωση ετησίου σεμιναρίου του ΚΕΔΙΒΙΜ “Άγιος Απόστολος ο Νέος”

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε χτες το απόγευμα, Πέμπτη 23 Μαΐου 2024, το ετήσιο σεμινάριο των…

24 Μαΐου 2024

Ομιλία για τον σακχαρώδη διαβήτη στο ΚΗΦΗ Αγριάς του Δήμου Βόλου

Στο πλαίσιο δραστηριοτήτων του ΚΗΦΗ Αγριάς πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με την διεπιστημονική ομάδα της ΤΟΜΥ…

24 Μαΐου 2024

B2B INFO SESSION με θέμα: Σχέδια Εκτάκτων Αναγκών και Κυβερνοασφάλεια

Ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Θεσσαλίας & Στερεάς Ελλάδος ΣΒΘΣΕ πραγματοποίησε την Τετάρτη 22 Μαΐου 2024, B2B…

24 Μαΐου 2024