Τοπικά

Αναφορές για τα αιτήματα της Ένωσης Ξενοδόχων Ν. Μαγνησίας κατέθεσε η Ζέττα Μακρή

Από το γραφείο της κ. Ζέττας Μακρή εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Με αμεσότητα, αντέδρασε η πρόεδρος της ειδικής μόνιμης επιτροπής περιφερειών και βουλευτής Μαγνησίας Ζέττα Μ. Μακρή στις επείγουσες επιστολές, που της απέστειλε η Ένωση Ξενοδόχων Ν. Μαγνησίας. Ειδικότερα, η βουλευτής, δια της κοινοβουλευτικής οδού, έφερε τα ζητήματα στη Βουλή, καταθέτοντας αναφορές τόσο προς τον Υπουργό Οικονομικών όσο και προς τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

Στις επιστολές τους οι ξενοδόχοι, αναλύοντας το γεγονός της εξαίρεσης των ατομικών επιχειρήσεων του κλάδου από την ένταξή τους στο μέτρο της επιστρεπτέας προκαταβολής επειδή δεν έχουν ταμειακές μηχανές καθώς και το πρόβλημα, που έχει δημιουργήσει στις επιχειρήσεις τους η οικειοθελής αποχώρηση εργαζομένων με αποτέλεσμα να διακυβεύεται το μέτρο στήριξης της επιστρεπτέας προκαταβολής ζητούν, από τους αρμόδιους υπουργούς, να προβούν σε ρυθμιστικές κινήσεις. Και τούτο διότι, εάν δεν μπορέσουν οι επιχειρήσεις να ενταχθούν σε κάποια μορφή χρηματοδότησης, όπως αυτή της επιστρεπτέας προκαταβολής, δε θα μπορέσουν να ανακάμψουν οικονομικά και επιχειρηματικά. Παράλληλα, εάν το προσωπικό μειώνεται, λόγω οικειοθελούς αποχώρησης, δεν νοείται περιορισμός των ευεργετικών διατάξεων των ορθών και επιβεβλημένων, ειδικών, ενισχυτικών ρυθμίσεων της κυβέρνησης, που μειώνουν τις συνέπειες της πανδημίας στο επιχειρείν. Ζητούν την άμεση παρέμβαση των κυβερνητικών φορέων ώστε να μην στερηθούν της δυνατότητας λήψης, τουλάχιστον, της επιστρεπτέας προκαταβολής, με χρονική άνεση ενός εξαμήνου, κατ´ ελάχιστον, για αύξηση του αριθμού των εργαζομένων στις επιχειρήσεις τους.

Εκφράζουν την πεποίθηση ότι η κυβέρνηση, που, όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν «έχει κάνει πολλά θετικά βήματα στο κομμάτι αυτό» θα διευθετήσει, ταχύτατα, τα εν λόγω υπαρκτά προβλήματα, που εκθέτουν αλλά και οι ίδιοι «για μια ακόμη φορά θα βάλουν πλάτη για την επανεκκίνηση του τουρισμού και της ελληνικής οικονομίας».
Με τις κοινοβουλευτικές αναφορές της η κ. Μακρή υιοθετεί απολύτως τα αιτήματα των ξενοδόχων, όπως διατυπώνονται από το συνδικαλιστικό τους όργανο και ζητεί την ταχύτατη ανταπόκριση των υπουργών, που έχουν αποδείξει ότι διαθέτουν γρήγορα αντανακλαστικά και ιδιαίτερη ευαισθησία.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το