Τοπικά

Αναφορά του Κων. Μαραβέγια στους αρμόδιους υπουργούς για τα αιτήματα των τρίτεκνων οικογενειών

Αναφορά προς τους υπουργούς Παιδείας & Θρησκευμάτων κ. Νίκη Κεραμέως και Εσωτερικών Π. Θεοδωρικάκο, κατέθεσε ο βουλευτής Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Μαραβέγιας, κοινοποιώντας τις προτάσεις της Ομοσπονδίας Πολυμελών Οικογενειών με τρία τέκνα για την δημόσια διοίκηση και την εκπαίδευση.
Ειδικότερα, οι εκπρόσωποι των τρίτεκνων οικογενειών έχουν καταθέσει σειρά προτάσεων για το προσχέδιο νόμου «Αναβάθμιση του Σχολείου και άλλες διατάξεις» που αφορούν θέματα μετεγγραφών φοιτητών, ειδικής μοριοδότησης προσλήψεων εκπαιδευτικών, διορισμών δημοσίων υπαλλήλων, αποσπάσεων και μεταθέσεων τριτέκνων δημοσίων υπαλλήλων και εισαγωγής παιδιών τριτέκνων σε νηπιαγωγεία – παιδικούς σταθμούς.

Στόχος των προτάσεων είναι να διορθωθούν οι στρεβλώσεις που νομοθετήθηκαν από την προηγούμενη κυβέρνηση και να προχωρήσει η Πολιτεία στη θέσπιση μακρόπνοων μέτρων, ώστε να ανακοπεί η δημογραφική μείωση του πληθυσμού της χώρας.
Μεταξύ άλλων, προτείνεται να υπάρξει αναπροσαρμογή των κοινωνικών κριτηρίων για τις μετεγγραφές φοιτητών και να αυξηθεί η μοριοδότηση των τέκνων προοδευτικά, να αλλάξει ο νόμος για τις προσλήψεις εκπαιδευτικών και αναπληρωτών στη γενική και ειδική αγωγή, ώστε να υπάρξουν τροποποιήσεις που δεν θα ακυρώνουν τα κοινωνικά κριτήρια πρόσληψης, να υπάρξει η υποδομή για δωρεάν στέγαση και σίτιση στους φοιτητές τριτέκνων οικογενειών, να ενταχθούν σε νομοθετική ρύθμιση αντίστοιχα ευεργετήματα που ισχύουν και για άλλες κατηγορίες, ώστε οι τρίτεκνοι να μπορούν να αποσπαστούν ή να μετατεθούν κατά προτεραιότητα στον τόπο συμφερόντων τους και, τέλος, να δίνεται προτεραιότητα στα παιδιά τρίτεκνων οικογενειών που πηγαίνουν προνήπια και να εξασφαλίζεται σε όλα τα παιδιά η δίχρονη προσχολική αγωγή. Αντίστοιχα, με νομοθετική ρύθμιση τα παιδιά τριτέκνων να μπορούν να εισάγονται στους παιδικούς σταθμούς.

Με την αναφορά του προς τους αρμόδιους υπουργούς ο βουλευτής Μαγνησίας ζητεί να εξεταστεί η δυνατότητα ικανοποίησης των αιτημάτων που διατυπώνουν οι τρίτεκνες οικογένειες, αναγνωρίζοντας τη σημαντική προσφορά τους στην προσπάθεια άμβλυνσης του δημογραφικού προβλήματος στη χώρα μας.
Σημειώνεται ότι είχε προηγηθεί, μόλις τον περασμένο Φεβρουάριο, παρέμβαση του κ. Μαραβέγια στην Υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, αρμόδια για την κοινωνική πρόνοια, κ. Δόμνα Μιχαηλίδου, από την οποία είχε αποσπάσει τη δέσμευση ότι θα αυξηθούν τα εισοδηματικά κριτήρια για την ένταξη των τρίτεκνων οικογενειών στο Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας προς τους Απόρους (ΤΕΒΑ).

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το