Τοπικά

Αναφορά του Κων. Μαραβέγια για τη φοίτηση ανήλικων αθλητών σε εσπερινά γυμνάσια – λύκεια

Ανταποκρινόμενος σε αίτημα εκπαιδευτικού του εσπερινού Γενικού Λυκείου Βόλου, ο βουλευτής Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας κ. Κωνσταντίνος Μαραβέγιας κατέθεσε Αναφορά προς την Υπουργό Παιδείας & Θρησκευμάτων κ. Ν. Κεραμέως, ζητώντας να εξεταστεί η δυνατότητα τροποποίησης της σχετικής υπουργικής απόφασης, έτσι ώστε να μπορούν να εγγράφονται σε εσπερινά γυμνάσια ή λύκεια όσοι ανήλικοι αθλητές το επιθυμούν.

Η εκπαιδευτική κοινότητα των Εσπερινών Λυκείων θεωρεί ότι συνιστά αδικία η προϋπόθεση που τίθεται να υπάρχει προηγούμενη εγγραφή από τον εργοδότη του ανήλικου μαθητή στο πληροφοριακό σύστημα ΕΡΓΑΝΗ του Υπουργείου Εργασίας, καθώς και βιβλιάριο εργασίας, προκειμένου να εγγραφεί κάποιος ανήλικος σε Εσπερινό σχολείο.

Η αδικία έγκειται στο γεγονός ότι όσοι αθλούνται σε συλλόγους που λειτουργούν με κριτήρια ιδιωτικού τομέα (π.χ. αθλητικές ανώνυμες εταιρείες), μπορούν να ανταποκριθούν στις συγκεκριμένες προϋποθέσεις, όχι όμως όσοι αθλούνται σε σωματεία, ενώσεις και ομοσπονδίες που δεν λειτουργούν με τους ίδιους όρους. Στη δεύτερη περίπτωση, οι σύλλογοι, ούτε καν οι ομοσπονδίες, δεν έχουν τη δυνατότητα να καλύψουν ασφαλιστικά τους ανήλικους αθλητές, ώστε να μπορούν να εγγραφούν σε Εσπερινά Λύκεια, παρά το γεγονός ότι μετέχουν καθημερινά σε πολύωρες προπονήσεις και λαμβάνουν μέρος σε σημαντικές διοργανώσεις διεκδικώντας διακρίσεις και μετάλλια.

Αναγνωρίζοντας ότι οι προπονήσεις είναι απαιτητικές και κυρίως διεξάγονται πρωϊνές ώρες, ο κ. Μαραβέγιας ζητεί από την αρμόδια υπουργό να εξετάσει τη δυνατότητα φοίτησης ανήλικων αθλητών σε εσπερινά γυμνάσια – λύκεια, χωρίς τις παραπάνω προϋποθέσεις, προκειμένου να μπορούν να συνδυάσουν την αναγκαία εκπαίδευση με τη συνέχιση της αθλητικής τους πορείας.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το