Τοπικά

Αναφορά του Κων. Μαραβέγια για τη χρηματοδότηση του έργου αποκατάστασης στο οδικό δίκτυο Βελεστίνου

Την ανάγκη αποκατάστασης του εσωτερικού οδικού δικτύου Βελεστίνου, υπογραμμίζει με αναφορά του προς τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Κ. Καραμανλή, ο βουλευτής Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Μαραβέγιας, επικαλούμενος σχετική επιστολή του δημάρχου Ρήγα Φεραίου Δημήτρη Νασίκα.
Ειδικότερα, επισημαίνεται ότι στην πόλη του Βελεστίνου το εσωτερικό δίκτυο έχει υποστεί σημαντικές φθορές μετά τις παρεμβάσεις για την κατασκευή του δικτύου αποχέτευσης και την κατασκευή του δικτύου παροχής φυσικού αερίου, με αποτέλεσμα η ασφαλτόστρωση των οδών να χρήζει άμεσης αποκατάστασης σε πολλά σημεία του οδοστρώματος.

Υπολογίζεται ότι η συνολική επιφάνεια των οδών που χρήζουν αποκατάστασης είναι 59.500 τ.μ. και η δαπάνη για την υλοποίηση του έργου εκτιμάται ότι ανέρχεται στο ποσό των 1.389.500 ευρώ. Ωστόσο, ο Δήμος αδυνατεί οικονομικά να καλύψει με ίδιους πόρους το συγκεκριμένο ποσό και ζητεί χρηματοδότηση από το αρμόδιο υπουργείο, ενόψει μάλιστα και των εκδηλώσεων «Ελλάδα 2021» για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση, που θα πραγματοποιηθούν και στο Βελεστίνο, ως γενέτειρα του Ρήγα Φεραίου, με τη συμμετοχή της Προέδρου της Δημοκρατίας, κυβερνητικών στελεχών και πλήθους κόσμου.

Δεδομένου ότι, αφενός η ολοκλήρωση του έργου επείγει, αφετέρου ο Δήμος δεν διαθέτει τους απαραίτητους οικονομικούς πόρους για να το υλοποιήσει, ο κ. Μαραβέγιας ζητεί από τον αρμόδιο υπουργό να εξετάσει θετικά το αίτημα της χρηματοδότησης.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το