Τοπικά

Αναφορά του Κ. Μαραβέγια για έκτακτη χρηματοδότηση του Δήμου Σκοπέλου 

Αναφορά προς τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Κ. Καραμανλή κατέθεσε ο βουλευτής Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας κ. Κωνσταντίνος Μαραβέγιας, ζητώντας να εξεταστεί το αίτημα του δημάρχου Σκοπέλου για έκτακτη χρηματοδότηση του δήμου, προκειμένου να αποκατασταθούν οι ζημιές που προκλήθηκαν στο οδικό δίκτυο του νησιού από την καταστροφική πλημμύρα της 4ης – 5ης Απριλίου 2020. Επισημαίνεται ότι το αίτημα διατυπώνεται σε συνέχεια αντίστοιχου αιτήματος προς το υπουργείο Εσωτερικών, για το οποίο ο κ. Μαραβέγιας έχει καταθέσει επίσης αναφορά.

Σύμφωνα με το τεχνικό δελτίο που συνέταξαν οι υπηρεσίες του Δήμου Σκοπέλου, το ύψος του ποσού που απαιτείται για την αποκατάσταση των ζημιών και την κάλυψη των έκτακτων αναγκών, ανέρχεται συνολικά σε 1.530.000 ευρώ. Από το υπουργείο υποδομών ζητείται να καλυφθεί το ποσό που αντιστοιχεί στις αρμοδιότητές του και συγκεκριμένα στην αποκατάσταση του οδικού δικτύου του νησιού.

Σημειώνεται ότι από τα ακραία καιρικά φαινόμενα της 4ης – 5ης Απριλίου έχουν προκληθεί σημαντικές ζημιές σε όλο το οδικό δίκτυο της Σκοπέλου (δημοτικό και αγροτοδασικό), με καταπτώσεις πρανών και βράχων, καταστροφή των ασφαλτικών, καθιζήσεις και αποκόλληση ολόκληρων τμημάτων οδών, με αποτέλεσμα να έχουν αποκλειστεί περιοχές του νησιού (Άγιος Κωνσταντίνος – Γλυφονέρι) και να έχει καταστεί αδύνατη η κυκλοφορία οχημάτων και κατοίκων.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το