Τοπικά

Αναφορά του Αθ. Λιούπη για τη διαγραφή πρόσθετων εισφορών και προστίμων e-ΕΦΚΑ στις εμπορικές επιχειρήσεις

Το αίτημα του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου, που ζητά τη διαγραφή προσαυξήσεων, πρόσθετων εισφορών, προστίμων του e-ΕΦΚΑ στις εμπορικές επιχειρήσεις για το έτος 2020, προώθησε με αναφορά του στους Υπουργούς Οικονομικών και Εργασίας, ο Βουλευτής Ν. Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας κ. Αθανάσιος Λιούπης.
Στην αναφορά σημειώνεται ότι οι επιχειρηματίες επισημαίνουν την ανάγκη να συμπεριληφθεί η διαγραφή των προσαυξήσεων από τον e-ΕΦΚΑ στις προβλέψεις και στα ευεργετήματα της κυβέρνησης, καθότι λόγω της πανδημίας οι επιχειρήσεις είναι κλειστές ή υπολειτουργούν και δεν μπορούν να καλύψουν το ύψος των συνολικών υποχρεώσεών τους.

Παρόλο που αναγνωρίζουν, ότι τα ποσά των προσαυξήσεων δεν είναι υψηλά, θεωρούν άδικη την επιβολή προσαυξήσεων τη συγκεκριμένη κρίσιμη χρονική περίοδο.
«Οι εμπορικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις προσπαθούν να επιβιώσουν, να διατηρήσουν τις θέσεις εργασίας, ενώ δυσκολεύονται να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους, που συσσωρεύτηκαν από τις συνέπειες της πανδημίας. Ο ρόλος της Πολιτείας στη στήριξη των εμπορικών επιχειρήσεων είναι καθοριστικός και επιβεβλημένος σε αυτή την κρίσιμη περίοδο και μέχρι την αναστροφή της κατάστασης», αναφέρει ο Βουλευτής και ζητά από τους αρμόδιους Υπουργούς να προβούν στις σχετικές ενέργειες.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το