Τοπικά

Αναφορά της Ζέττας Μακρή για να μη μείνουν «εκτός» ΕΛΓΑ οι πληγέντες, από τη χαλαζόπτωση, αγρότες της Ζαγοράς

Από το γραφείο της κ. Ζέττας Μακρή εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:
Προκειμένου οι αγρότες – παραγωγοί του Δήμου Ζαγοράς – Μουρεσίου να μη μείνουν «εκτός» των απαραίτητων διαδικασιών του ΕΛΓΑ για την καταγραφή των εκτεταμένων ζημιών από την έντονη βροχόπτωση και χαλαζόπτωση, στις 26-05-2020, η πρόεδρος της επιτροπής περιφερειών και βουλευτής Ν. Μαγνησίας Ζέττα Μ. Μακρή, κατέθεσε, άμεσα, κοινοβουλευτική αναφορά προς τον αρμόδιο Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μ. Βορίδη στηρίζοντας το εύλογο αίτημα της παράτασης της υποβολής των δηλώσεων – αιτήσεων των πληγέντων.
Ειδικότερα, η βουλευτής έλαβε επιστολή από τον Δήμο Ζαγοράς – Μουρεσίου, χθες, Παρασκευή 5 Ιουνίου 2020, στην οποία σημειώνεται, έντονα, η αγωνία και η ανησυχία, τόσο των ανταποκριτών του ΕΛΓΑ όσο και των υπηρεσιακών παραγόντων του Δήμου, που δρουν επικουρικά, για την ολοκλήρωση της άνω των 1200 εξατομικευμένων προσωπικών δηλώσεων αναγγελίας των ζημιών, εντός του τεθέντος χρονικού πλαισίου, που δεν είναι άλλο από την 10η Ιουνίου 2020. Δυστυχώς, ο ρυθμός πραγματοποίησης των δηλώσεων αποδεικνύεται, αντικειμενικά, εξαιρετικά αργός αφού, μέχρι τις 5-06-2020, έχουν πραγματοποιηθεί μόλις 360 δηλώσεις, εξαιτίας της πληθώρας τεχνικών ζητημάτων αλλά και των μέτρων που έχουν ληφθεί για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού.
Η κ. Μακρή, μετά τις συνεχείς και έντονα πιεστικές προσπάθειές της στη διοίκηση του ΕΛΓΑ αλλά και στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για την άμεση εκκίνηση και επίσπευση των απαραίτητων από τον ΕΛΓΑ διαδικασιών, επανέρχεται, για ακόμη μία φορά, προκειμένου να εξευρεθεί τρόπος για την εξυπηρέτηση του συνόλου των πληγέντων αγροτών, καταδεικνύοντας, έτσι, το συνεχές και άοκνο ενδιαφέρον της για τους αγρότες – παραγωγούς της περιοχής.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το