Τοπικά

Αναφορά της Κατερίνας Παπανάτσιου για την επιστολή διαμαρτυρίας του Οδοντιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας

Η Βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία Κατερίνα Παπανάτσιου κατέθεσε αναφορά την επιστολή διαμαρτυρίας του Οδοντιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας, με θέμα την ένταξη, κατά προτεραιότητα, στο πρόγραμμα εμβολιασμών των οδοντιάτρων ελευθέρων επαγγελματιών.

Η Βουλευτής αναφέρεται στην επισήμανση του Οδοντιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας πως τα μέλη του στηρίζουν την οδοντιατρική περίθαλψη εν μέσω Πανδημίας ακολουθώντας πρωτόκολλα αυξημένης επαγρύπνησης στην καθημερινότητα τους, αναζητώντας μέτρα ατομικής προστασίας δυσεύρετα έως ανύπαρκτα, με μεγάλο προσωπικό οικονομικό κόστος που βαραίνει μέχρι και σήμερα την καθημερινή άσκηση του επαγγέλματός τους. Τονίζει δε ότι είναι παγκοσμίως αποδεκτό ότι το οδοντιατρικό λειτούργημα βρίσκεται ανάμεσα στα πιο επικίνδυνα, για την υγεία του οδοντιάτρου αλλά και για την διασπορά του ιού, παρά ταύτα οι υπεύθυνοι του προγράμματος εμβολιασμού θεώρησαν ότι δεν είναι απαραίτητο να βρίσκονται οι οδοντίατροι μεταξύ των πρώτων, που θα εμβολιαστούν.

Η κα Παπανάτσιου ζητά από τον αρμόδιο Υπουργό να διορθώσει την εν λόγω παράλειψη και να ανταποκριθεί στο δίκαιο αίτημά των οδοντιάτρων για τον άμεσο εμβολιασμών τους.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το