Τοπικά

Aναφορά Μπέου στον Εισαγγελέα για υπάλληλο του Δήμου Βόλου που φέρεται να ζήτησε χρήματα από επιχειρηματίες

Την Τετάρτη, ο Αχ.Μπέος μετά από καταγγελίες, έκανε αναφορά στον Εισαγγελέα για υπηρεσιακό παράγοντα του Δήμου που φέρεται να ζήτησε χρήματα από επαγγελματίες εστίασης. «Είχα πει στο παρελθόν ότι πριμοδοτώ 2.000 ευρώ σε κάθε πολίτη που θα καταγγείλει διαπλοκή, εκβιασμό ή χρηματικές δοσοληψίες με υπηρεσιακούς ή πολιτικούς παράγοντες. Αυτή η πρόταση ισχύει γιατί αρχή μου είναι ότι οι παράγοντες αυτοί έχουν υποχρέωση να εξυπηρετούν τους πολίτες και όχι να κάνουν χρήση του αξιώματός τους για να αποκομίζουν προσωπικά οφέλη» είπε και σημείωσε ότι ο υπάλληλος θα λογοδοτήσει στη δικαιοσύνη, θα απομακρυνθεί από τη θέση του αν οι καταγγελίες αποδειχθούν βάσιμες και πραγματικές. «Για έναν από τους επιχειρηματίες υπήρχε μάρτυρας που ήταν μπροστά στη συζήτηση, ενώ είναι και καταγεγραμμένη η καταγγελία του σε κάμερα. Η δημοτική αρχή είναι κόντρα σε ένα μαύρο παρελθόν που ήταν σύνηθες φαινόμενο να γίνονται συναλλαγές, δοσοληψίες και ύποπτες κινήσεις. Ένα μεγάλο ποσοστό των υπαλλήλων του Δήμου Βόλου είναι φιλότιμοι, τίμιοι και συνεργάσιμοι. Υπάρχουν όμως και ορισμένοι που έχουν μείνει στο παρελθόν με κακές συνήθειες. Αυτές τις συνήθειες προσπαθούμε να κόψουμε».

Ακόμη ανέφερε ότι καταγγελίες έγιναν από τους επιχειρηματίες της εστίασης και ο υπάλληλος φέρεται να ζήτησε χρήματα για να τους εξυπηρετήσει και να «προωθήσει» δικά τους αιτήματα, με την τελευταία καταγγελία- που έγινε την περασμένη εβδομάδα- να αφορά απαίτηση του υπαλλήλου πριν 10 ημέρες. Σημείωσε ακόμη ότι ο υπάλληλος δεν έχει απομακρυνθεί από τη θέση του ακόμη, καθώς πρέπει να γίνει ΕΔΕ. «Εάν και εφόσον αυτά αποδειχθούν θα γίνει ό,τι προβλέπει ο νόμος. Ο υπάλληλος το αρνήθηκε αλλά μόνο από τον τρόπο της συζήτησης που κάναμε, εγώ πιστεύω ότι το έχει κάνει».

Εγκρίθηκε και σύντομα μπαίνει σε διαδικασία δημοπράτησης η πρώτη δέσμευση της κυβέρνησης για τα 10 εκ. ευρώ που αφορούν την ολική αποκατάσταση οδοστρωμάτων στον Βόλο και στη Νέα Ιωνία. Ο Αχ. Μπέος χαρακτήρισε το έργο ως πολύ σημαντικό καθώς θα αλλάξει η εικόνα της πόλης και θα αποκατασταθούν ακόμη και τα πιο μικρά στενά.
Τη Δευτέρα και την Τρίτη, ο κ. Μπέος θα συναντηθεί στην Αθήνα με αρμόδιους υπουργούς προκειμένου να ολοκληρώσουν έργα και δεσμεύσεις που η συζήτησή τους έχει ξεκινήσει εδώ και έναν χρόνο. Σε αυτά περιλαμβάνεται η δημιουργία ενεργειακού πάρκου προκειμένου να δώσει ο Δήμος φθηνότερη ενέργεια στους πολίτες και να εξοικονομήσει μελλοντικά έναν σημαντικό χρηματικό ποσό, η ΜΕΑ, το Μουσείο της Αργούς αλλά και άλλα έργα.

Τέλος, αναφορικά με το ζήτημα του δικαστικού μεγάρου, ο δήμαρχος ανέφερε ότι είναι ένα από τα θέματα που θα τεθεί στη συνάντησή του με τους υπουργούς και σημείωσε ότι εκτός από το οικόπεδο στην οδό Παρασκευοπούλου, υπάρχουν ακόμη δύο οικόπεδα που ανήκουν στο ελληνικό δημόσιο. «Θεωρώ ότι είναι εύκολο από το ένα υπουργείο να μεταβιβαστεί στο άλλο. Εμείς βάλαμε το τρένο πάνω στις ράγες. Το νερό στο αυλάκι. Υπάρχουν άλλοι αρμόδιοι. Από εκεί και πέρα το μπαλάκι βρίσκεται αποκλειστικά στους βουλευτές και στην Υφυπουργό να τρέξουν το θέμα γιατί η δημοτική αρχή έκανε παραπάνω από ό,τι μπορούσε. Νομίζω όμως πως οι βουλευτές με τη συνεργασία και της κ. Μακρή και του κ. Τριαντόπουλου, θα ασχοληθούν με το θέμα γιατί αφορά την πόλη μας».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το