Τοπικά

Αναφορά Λιούπη για τα αιτήματα των Σωφρονιστικών Υπαλλήλων Εξωτερικής Φρούρησης 

Το αίτημα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Υπαλλήλων Εξωτερικής Φρούρησης (Π.Ο.Υ.Ε.Φ.), όπου τα μέλη της ζητούν την ενσωμάτωση των προτάσεών τους, στο σχέδιο νόμου «Ρυθμίσεις Σωφρονιστικής νομοθεσίας και λοιπές διατάξεις αρμοδιότητας Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη» μετέφερε με αναφορά του στον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, ο Βουλευτής Ν. Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας κ. Αθανάσιος Λιούπης.
Ειδικότερα, επισημαίνεται η αναγκαιότητα επαναφοράς της Υπηρεσίας Εξωτερικής Φρούρησης Καταστημάτων Κράτησης από Τμήμα σε Διεύθυνση για να καταστεί πιο αποτελεσματική, καθότι διοικεί 27 περιφερειακά Τμήματα στην Επικράτεια.

Οι Υπάλληλοι Εξωτερικής Φρούρησης επιθυμούν την επαναφορά διαγωνισμών πρόσληψης με εξαιρετικά γρήγορες διαδικασίες μέσω ΑΣΕΠ, που θα παρέχουν επιπλέον μοριοδότηση στους υποψηφίους, που υπηρέτησαν στις Ειδικές Ένοπλες Δυνάμεις, ως Έφεδροι Αξιωματικοί, σε Σώματα Ασφαλείας, στην εντοπιότητα και στην κατοχή διπλώματος οδήγησης Δ’ κατηγορίας, για την οδήγηση των υπηρεσιακών οχημάτων μεταγωγής.
Ευελπιστούν στην ολοκλήρωση της προκήρυξης 6Κ/2018 με αύξηση των θέσεων επιτυχόντων της, ώστε να δοθεί η δυνατότητα στον ΑΣΕΠ να καλύψει θέσεις από πίνακα επιλαχόντων άμεσα.

Ακόμη, διεκδικούν την παροχή δικαιώματος υγειονομικής περίθαλψης των ένστολων και ένοπλων υπαλλήλων Εξωτερικής Φρούρησης καταστημάτων κράτησης στα στρατιωτικά νοσοκομεία, την αποπληρωμή νυχτερινών, εξαιρέσιμων και ημερήσιων αναπαύσεων και την ιεραρχική εξέλιξη του προσωπικού μετά από 20 χρόνια ευδόκιμης υπηρεσίας.
Τέλος, προσδοκούν στην διευκόλυνσή τους με την έκδοση υπηρεσιακών αδειών οδήγησης από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και στη χορήγηση στολής, εξοπλισμού, Μέσων Ατομικής Προστασίας (Μ.Α.Π.) του δικαιούχου προσωπικού.

Ο Βουλευτής Ν. Μαγνησίας μετέφερε τα παραπάνω αιτήματα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Υπαλλήλων Εξωτερικής Φρούρησης στον αρμόδιο Υπουργό, ζητώντας του να μεριμνήσει για την κατά το δυνατόν ενσωμάτωσή τους στο σχέδιο νόμου.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το