Τοπικά

Αναδείχθηκε προσωρινός μειοδότης για τη μελέτη του νέου συστήματος ελεγχόμενης στάθμευσης στον Δήμο Βόλου

Στον οικονομικό φορέα με την επωνυμία «VMC TΕΧΝΙΚΗ Ε.Ε.» κατακυρώθηκε η σύμβαση για την εκπόνηση της μελέτης νέου συστήματος ελεγχόμενης στάθμευσης στον Δήμο Βόλου. Η εταιρεία αναδείχθηκε προσωρινός μειοδότης και θα λάβει το ποσό των 42.570 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ) για την εκπόνηση της μελέτης. Σημειώνεται ότι ο αρχικός προϋπολογισμός της ανάθεσης ήταν 44.811 ευρώ.

 

Το θέμα απασχόλησε τη σημερινή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, κατά την οποία εγκρίθηκαν επίσης οι όροι για την διακήρυξη του διαγωνισμού που αφορά την επέκταση του δικτύου ποδηλατοδρόμων, προϋπολογισμού 1.465.000 ευρώ. Το έργο χρηματοδοτείται από το ΠΕΠ Θεσσαλίας 2014-2020 με τη συγχρηματοδότηση του Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης.

«Στην τελευταία τροποποίηση του Τεχνικού Προγράμματος άνοιξε κωδικός για κυκλοφοριακή μελέτη στον κεντρικό ιστό», υπενθύμισε στη σημερινή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Βόλου ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Μαζί για τον Βόλο» Ιάσονας Αποστολάκης και εξέφρασε τις ενστάσεις του και για την επέκταση του δικτύου ποδηλατοδρόμων στον αστικό ιστό Βόλου –Ν.Ιωνίας, επισημαίνοντας πως το δίκτυο είναι αποσπασματικό και πως δεν προβλέπεται τρόπος αποφυγής της καταπάτησης των ποδηλατοδρόμων. «Με αυτό που γίνεται θα έχουμε απαξίωση του ποδηλάτου» σημείωσε.

Σημειώνεται ότι το έργο περιλαμβάνει τη δημιουργία νέων ποδηλατοδρόμων στον οικιστικό ιστό του Βόλου και της Ν. Ιωνίας. Τα τμήματα του δικτύου που εντάσσονται στην περιοχή παρέμβασης και περιλαμβάνονται στην παρούσα μελέτη είναι τα εξής:

1) Ρήγα Φεραίου (από Κασσαβέτη έως Ιωλκού)
2) Κασσαβέτη (από Ρ. Φεραίου έως Δημητριάδος)
3) Μεταμορφώσεως (από 28ης Οκτωβρίου έως Ρ. Φεραίου)
4) Βασσάνη (από Ρ. Φεραίου έως Παπαδιαμάντη)
5) Μικρασιατών (από Ζάχου έως Βασσάνη)
6) Παπαδιαμάντη (από Λαμπράκη έως Ζάχου)
7) Ζάχου (από Παπαδιαμάντη έως 2ας Νοεμβρίου)
8) Φιλαδελφείας (από Καραμπατζάκη έως Μαιάνδρου)
9) Μαιάνδρου (από Φιλαδελφείας έως Ικάρων)
10) Ικάρων (από Μαιάνδρου έως Εθν. Αγώνων)
11) Παράπλευρη οδός Πάρκου Ν. Ιωνίας (Εθν. Αγώνων έως Δοξοπούλου)
12) Εθνικών Αγώνων (από Ικάρων έως Βενιζέλου)
13) Βενιζέλου (από Εθν. Αγώνων έως Καραμπατζάκη)

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το