Αθλητισμός

Αναδείχθηκαν οι πρωταθλητές της Σκακιστικής Ένωσης Βόλου για το 2019

Έληξαν πριν από λίγες ημέρες οι παρουσιάσεις της σκακιστικής θεωρίας και πρακτικής στη Σκακιστική Ένωση Βόλου για την περίοδο 20189-19. Τις παρουσιάσεις επιμελήθηκαν οι κ.κ. Μιχάλης Αγγελής, Γεώργιος Χατζηπολίτης, Βασίλειος Κορώνας και Θεόδωρος Καρανικόλας κατά τμήματα ηλικιών ή σκακιστικού επιπέδου. Η νέα περίοδος θα ξεκινή-σει τον προσεχή Σεπτέμβριο.

Εσωτερικά πρωταθλήματα
Ολοκληρώθηκαν επίσης και τα δυο εσωτερικά πρωταθλήματα που διοργάνωσε η Σ.Ε. Βόλου από όπου αναδείχθηκαν οι πρωταθλητές του συλλόγου για το 2019.
Συγκεκριμένα στο 2ο Εσωτερικό πρωτάθλημα που συμμετείχαν οι έμπειροι σκακιστές του συλλόγου με συμμετοχή προσκαλεσμένων σκακιστών άλλων συλλόγων, πρωταθλη-τής αναδείχθηκε ο Draci Robert που έχει μεταγραφεί από σύλλογο των Αθηνών. Στη δεύ-τερη θέση κατετάγη ο Κορώνας Βασίλης που διεκδίκησε την πρωτιά ως την τελευταία παρτίδα. Στην τρίτη θέση η έκπληξη του πρωταθλήματος ο πρωτάρης των αγώνων Κου-τσουβέλης Πάρις. Στην τέταρτη θέση βρέθηκαν οι Στασινός Ηλ. και Χατζηπολίτης Γ. και αμέσως μετά ισοβάθμησαν ο Μαρίτσης Ζ. και ο φετινός δευτεραθλητή του Πανθεσσαλι-κού πρωταθλήματος Κουκουβίνος Β. Ο Ζγουλέτας Ι. κατέλαβε μαζί με την Κων/να Ρα-φτοπούλου τιμητική θέση. Ισόβαθμοι κατέληξαν και οι Κουκουβίνος Βικτ. με τον Πε-τρούλια Δ. Τέλος καλή προσπάθεια έκαναν και οι Οικονόμου Ν., Μπουγάς Θ., Φώτου Χρ. και ο Νικολόπουλος Κ. Τη διαιτησία έφερε σε πέρας ο Δημόπουλος Χρ. και τις κλη-ρώσεις ο Πατρίκος Ι.
Δείτε την τελική βαθμολογία και όλα τα αποτελέσματα στο λινκ:
http://chess-results.com/tnr432861.aspx?lan=19

Για το 1ο εσωτερικό πρωτάθλημα U12 στο οποίο συμμετείχαν νεαροί σκακιστές κάτω των 12 ετών, πρωταθλητής αναδείχθηκε ο οκτάχρονος Μπουγάς Γ. Τη 2η θέση κατέκτησε ο Βλάχος Θεοφ. και την 3η θέση ο Πατρίκος Δ. Στις υπόλοιπες θέσεις είχαμε τον Φωτει-νάκη Αγγ. τον Κούντρια Κ., τη Σταθάκη Αικατερίνη, τον Φλέρη Χρ. τον Ντάντο Π. και τους Ψυχογιό Απ. και Νικολόπουλο Χρ.
Το πρωτάθλημα έδωσε την ευκαιρία στους νεαρούς σκακιστές να αγωνισθούν σε ένα πε-ριβάλλον απαιτητικό και πιο αποδοτικό. Την ευθύνη της διαιτησίας των αγώνων είχε ο Σκοτεινιώτης Ι. και των κληρώσεων ο Πατρίκος Ι.
Τα αποτελέσματα όλων των γύρων και την τελική βαθμολογία μπορείτε να τα δείτε στο λινκ: http://chess-results.com/tnr443553.aspx?lan=1
Στη λήξη και των δυο πρωταθλημάτων έγιναν οι απονομές των βραβείων στους νικητές και των αναμνηστικών στους συμμετέχοντες από τους παράγοντες της Σκακιστικής Ένω-σης Βόλου. Και τα δυο τουρνουά θα αξιολογηθούν από την Ελληνική Σκακιστική Ομο-σπονδία και τη Διεθνή Σκακιστική Ομοσπονδία (FIDE).

1ο Διεθνές τουρνουά
Η δραστηριότητα όμως της ΣΕ Βόλου δε σταματά εδώ αφού έχει προγραμματίσει για την περίοδο 18-15 Αυγούστου 2019 το 1ο Διεθνές ανοικτό ατομικό τουρνουά κάτι που για πρώτη φορά συμβαίνει στην πόλη του Βόλου. Σε αυτό καλούνται να λάβουν μέρος διε-θνείς και Έλληνες σκακιστές όλων των επιπέδων που θα συγκροτήσουν δυο ομίλους. Στον Α όμιλο θα συμμετάσχουν σκακιστές με υψηλό ελο και στο Β όμιλο σκακιστές με ελο χαμηλότερο του 1200 ή ηλικίας κάτω των 14 ετών. Οι αγώνες θα διεξαχθούν με το ελβετικό σύστημα σε 9 γύρους σε αίθουσες του Οικονομικού τμήματος (κτίριο Ματσάγ-γου) του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Το τουρνουά υποστηρίζουν η Περιφερειακή Ενότη-τα Μαγνησίας και Β. Σποράδων, ο Δήμος Βόλου, το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, η Τοπική Επιτροπή Σκακιστικών Σωματείων Θεσσαλίας και ιδιωτικές επιχειρήσεις. Ολόκληρη την προκήρυξη των αγώνων με τις διάφορες λεπτομέρειες για τη συμμετοχή μπορεί να δια-βάσει κανείς στο https://sites.google.com/site/sevolou/ και συνεχή ενημέρωση στο www.facebook.com/sevolou/

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το