Ελλάδα

Αναµένονται βελτιώσεις στο νέο σύστηµα για τα ΑΕΙ

Όπως φάνηκε από τη συνάντηση που είχε χθες µε τους καθηγητές (ΟΛΜΕ) η υπουργός Νίκη Κεραµέως, το πιθανότερο είναι ότι θα επανεξεταστούν θέµατα όπως η ελεύθερη πρόσβαση στις λεγόµενες «πράσινες σχολές», το πρώτο µηχανογραφικό που σύµφωνα µε τον νέο νόµο θα πρέπει να καταθέσουν οι µαθητές της Γ’ Λυκείου τον Οκτώβριο και οι περιφερειακές απολυτήριες εξετάσεις.
Θέµα συζήτησης και αλλαγών αποτελεί και η εξεταστέα ύλη, παρά το γεγονός ότι ήδη δηµοσιεύθηκε σε ΦΕΚ, αφού το υπουργείο Παιδείας έχει ήδη προαναγγείλει ότι εξετάζει το ενδεχόµενο να µειωθεί.

Ακόµη ένα ζήτηµα που θα µελετηθεί είναι αυτό της συνεξέτασης Εκθεσης-Λογοτεχνίας της Γ’ Λυκείου. Η κυρία Κεραµέως έχει τονίσει ότι δεν θα αλλάξει το νέο σύστηµα, προκειµένου να µην ταλαιπωρηθούν οι µαθητές, αλλά, όπως τόνισε, στόχος του υπουργείου είναι η κατά το δυνατόν εξοµάλυνση στρεβλώσεων του συστήµατος.
Συνεπώς το επόµενο διάστηµα το υπουργείο Παιδείας θα πρέπει να ανακοινώσει τις βελτιώσεις που πρόκειται να κάνει στο νέο σύστηµα εισαγωγής στα ΑΕΙ, καθώς οι µαθητές που πρόκειται τον Σεπτέµβριο να φοιτήσουν στη Γ’ Λυκείου προετοιµάζονται από τώρα για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις και πρέπει να γνωρίζουν όλες τις λεπτοµέρειες για το εξεταστικό.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το