Τοπικά

Αν “χτυπήσει” κορωνοϊός θα βρει υποστελεχωμένες τις δομές υγείας στη Μαγνησία

Την Τετάρτη  πραγματοποιήθηκε  έκτακτη Γενική Συνέλευση του Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας  ( Ι.Σ.Μ.) με μοναδικό θέμα τις λοιμώξεις από κορωναϊό που καταγράφηκαν το τελευταίο χρονικό διάστημα και στην χώρα μας. Στην συνάντηση αυτή που παρακολούθησαν αρκετά μέλη του Ι.Σ.Μ., παρουσιάσθηκαν αναλυτικά τα μέχρι τώρα δεδομένα αυτών των λοιμώξεων από κορωναϊό στην χώρα μας αλλά και στις άλλες χώρες. Παρουσιάσθηκαν οι οδηγίες από το Υπουργείο Υγείας προς τους Υγειονομικούς άλλα και προς τον γενικό πληθυσμό και οι τρόποι αντιμετώπισης των προβλημάτων που θα παρουσιασθούν από την πιθανή εξάπλωση των λοιμώξεων αυτών. Έγινε αναλυτική αποτίμηση της κατάστασης του συστήματος Υγείας και  επισημάνθηκαν τα προβλήματα που παρουσιάζονται στις κρατικές δομές Υγείας της περιοχής μας, τα οποία επικεντρώνονται κυρίως στην διαχρονική  υποστελέχωση  που παρατηρείται. Συζητήθηκαν οι τρόποι αντιμετώπισης των προβλημάτων αυτών με προοπτική, εάν παρουσιασθεί ανάγκη, το ιατρικό δυναμικό της περιοχής μας να είναι έτοιμο να συμβάλει στην  επίλυση αυτών και να ανταποκριθεί αποτελεσματικά στις ανάγκες  ιατρικής κάλυψης που πιθανόν θα προκύψουν.

Απώτερος στόχος είναι ο  συντονισμός όλων των ιατρών της Μαγνησίας σε περίπτωση που αυξηθούν οι ανάγκες ιατρικής κάλυψης του πληθυσμού εξαιτίας  πιθανής αύξησης των περιστατικών από  κορωναϊό και στην περιοχή μας. Ιδιαίτερη σημασία αποδόθηκε στην ενημέρωση του πληθυσμού.

Επιβεβαιώθηκε η ανάγκη που υπάρχει για συνεχή, έγκυρη, έγκαιρη και με απλό τρόπο ενημέρωση της κοινωνίας από τους ιατρούς, προκειμένου αφενός να αποφευχθεί ο πανικός και αφετέρου να υπάρξει αποτελεσματική συνεργασία της κοινωνίας, των ιατρών  και των αρμοδίων φορέων.

Προς την κατεύθυνση αυτή έχει προγραμματισθεί συζήτηση σε τηλεοπτική εκπομπή τοπικού τηλεοπτικού καναλιού της Μαγνησίας το βράδυ της Δευτέρας 9 Μαρτίου 2020 και ώρα 22.30 με την συμμετοχή ιατρών μελών του Ι.Σ.Μ..

Σκοπός είναι να ενημερωθεί αναλυτικά ο πληθυσμός της περιοχής μας για την περίπτωση των λοιμώξεων από κορωναϊό και για τον τρόπο αντιμετώπισης τους από τους Υγειονομικούς, τους αρμόδιους φορείς και την κοινωνία στην περίπτωση που θα εξελιχθεί η κατάσταση με δυσάρεστο τρόπο.

Με την ολοκλήρωση της έκτακτης Γενική Συνέλευσης επιβεβαιώθηκε από όλα τα μέλη  ότι ο Ιατρικός Σύλλογος Μαγνησίας  στην περίπτωση που θα δοκιμασθεί η κοινωνία από τον κορωναϊό το επόμενο χρονικό διάστημα θα πρέπει με αποφασιστικό και συντονισμένο τρόπο να προασπίσει και να  υπερασπισθεί την Δημόσια Υγεία.

 

 

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το