Τοπικά

Αμετάβλητα τα τέλη κοινοχρήστων χώρων το 2020 στον Δήμο Ρήγα Φεραίου

Σταθερά παραμένουν τα τέλη κοινόχρηστων χώρων για το 2020 στον Δήμο Ρήγα Φεραίου. Στη συνεδρίασή της η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου αποφάσισε το τέλος για τη χρήση πεζοδρομίων και πλατειών να παραμένουν 4,4 ευρώ/ τ.μ και για τους λοιπούς χώρους στα 2,39 ευρώ/ τ.μ.. Σημειώνεται ότι για την τοποθέτηση τραπεζοκαθισμάτων, το τέλος καταβάλλεται για ολόκληρο το έτος.
Σταθερά παρέμειναν, με απόφαση της Επιτροπής, και τα τέλη για τη χρήση των δημοτικών κοιμητηρίων. Ειδικότερα, το τέλος ανακομιδής μετά την επταετία ανέρχεται σε 80 ευρώ, το δικαίωμα σύστασης οικογενειακών τάφων στα 50 ευρώ, το δικαίωμα ενταφιασμού στα 20 ευρώ και το δικαίωμα ανανέωσης-παράτασης ταφής στα 30 ευρώ. Ο καθορισμός των τελών κοιμητηρίων εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία, καθώς ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Χαράλαμπος Πάσχος δήλωσε ότι δεν συμφωνεί με την απόφαση και πρότεινε μείωση 20% σε κάθε τέλος.
Κατά πλειοψηφία εγκρίθηκε και ο καθορισμός του τέλος ακίνητης περιουσίας για το έτος 2020. Το τέλος για τις οικίες και τα οικόπεδα ανέρχεται σε 0,025% και για τις βιομηχανίες, βιοτεχνίες και λοιπούς χώρους σε 0,035%. Σημειώνεται ότι απαλλάσσονται από το τέλος ακίνητης περιουσίας τα κτίσματα εκτός οικισμού ή σε αγροτικές περιοχές που χρησιμοποιούνται για τον σταυλισμό ολιγάριθμων οικόσιτων ζώων για τις ανάγκες του ιδιοκτήτη.

Σταθερό και το τέλος διαφήμισης
Στις περσινές τιμές παραμένει και το τέλος διαφήμισης για το 2020, που ανέρχεται σε 0,37 ευρώ/τμ εβδομαδιαίως. Σημειώνεται ότι στους διαφημιστές, καθώς και σε όσους μισθώνουν και εκμεταλλεύονται χώρους υπαίθριας διαφήμισης, επιβάλλεται πρόστιμο με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου. Πρόστιμο θα επιβάλλεται και σε περιπτώσεις όπου προβάλλεται υπαίθρια διαφήμιση εκτός των χώρων που έχουν καθοριστεί. Το ύψος του προστίμου ανέρχεται από 500 έως 3.000 ευρώ.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το