Τοπικά

Αμετάβλητα τα ανταποδοτικά τέλη στη Σκιάθο το 2023

 

Σταθεροί παραμένουν οι συντελεστές των τελών καθαριότητας και φωτισμού για το 2023 στον Δήμο Σκιάθου με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου. Έτσι, σύμφωνα με τους γενικούς συντελεστές, για ακίνητα που χρησιμοποιούνται αποκλειστικά για κατοικία το τέλος είναι 0,76 ευρώ/ τμ, για ακίνητα που χρησιμοποιούνται για κοινωφελείς, μη κερδοσκοπικούς και φιλανθρωπικούς σκοπούς είναι 0,38 ευρώ/ τμ και για ακίνητα που χρησιμοποιούνται για την άσκηση πάσης φύσης οικονομική δραστηριότητα είναι 3,7795 ευρώ/ τμ.
Ομόφωνη ήταν η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Σκιάθου υπέρ της μη αναπροσαρμογής του συντελεστή του φόρου ηλεκτροδοτούμενων χώρων για το 2023. Έτσι ισχύει το ποσό των 0,12 ευρώ ανά τετραγωνικό για τους στεγασμένους χώρους και 0,06 ευρώ για τους μη στεγασμένους. Αμετάβλητα θα παραμείνουν και τα τέλη και δικαιώματα χρήσης του δημοτικού νεκροταφείου. Το δικαίωμα διατήρησης οικογενειακού τάφου παραμένει στο ποσό των 200 ευρώ, το δικαίωμα τριετούς ταφής σε 100 ευρώ και το δικαίωμα παράτασης της ταφής σε 50 ευρώ. Επίσης, αποφασίστηκε η μη αναπροσαρμογή του ανταποδοτικού τέλους πολιτικών γάμων για το 2023 και ισχύει το ποσό των 920 ευρώ για κάθε τελούμενο από τον Δήμο Σκιάθου πολιτικό γάμο στον χώρο Μπούρτζι.
Δικηγόρος για αγωγή
Πληρεξούσιο δικηγόρο όρισε ο Δήμος Σκιάθου για τη σύνταξη γνωμοδοτικού με θέμα τη σκοπιμότητα παράστασης του Δήμου στην αναγνωριστική αγωγή κυριότητας του Ελληνικού Δημοσίου, ασκηθείσα ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Βόλου η οποία στρέφεται κατά του Δήμου Σκιάθου. Όπως ανέφερε ο δήμαρχος Θοδωρής Τζούμας στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, η υπόθεση αφορά ακίνητο που είχε ενταχθεί από τη δημοτική αρχή σε πρόγραμμα του Πράσινου Ταμείου με χρηματοδότηση 160.000 ευρώ για την ανακαίνισή του. Η κτηματική υπηρεσία του Δημοσίου το 2007 με έγγραφό της ζητά την άρση της παραχώρησης γιατί είχε απαξιωθεί η χρήση του κτιρίου από τον Δήμο.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το