Τοπικά

Αμετάκλητο το “λουκέτο” του “Λεβεντέρη” στο Βόλο – Δικαστικά θα προσφύγουν οι εργαζόμενοι

leventeris

Δικαστικά είναι αποφασισμένοι να κινηθούν οι 21 εργαζόμενοι (συμπεριλαμβάνονται οι υπάλληλοι που είχαν απολυθεί το προηγούμενο διάστημα) του εργοστασίου «Λεβεντέρης», μετά την απόφαση της εργοδοσίας να βάλει “λουκέτο” στη μονάδα παραγωγής του Βόλου.

Σήμερα πραγματοποιήθηκε τριμερής συνάντηση στην Επιθεώρηση Εργασίας κατά την οποία οι εργαζόμενοι ζήτησαν να μη διακοπεί η λειτουργία της μονάδας παραγωγής, ενώ από πλευράς εργοδοσίας ειπώθηκε πως η μονάδα δεν είναι βιώσιμη και η απόφαση της για κλείσιμο είναι οριστική και αμετάκλητη.  Πάντως ο εκπρόσωπος της Επιθεώρησης Εργασίας ζήτησε να βρεθεί λύση για να αποφευχθεί το κλείσιμο της μονάδας παραγωγής.

Πληροφορίες αναφέρουν  οι εργαζόμενοι αναμένεται να καταθέσουν αγωγή διεκδικώντας τα χρήματα από την εκ περιτροπής εργασία των τελευταίων δύο ετών.

Μετά και την τοποθέτηση των διευθυντών του εργοστασίου,  οι εργαζόμενοι ζήτησαν να εκπαιδευτούν για να μπορέσουν να απασχοληθούν στον τομέα της εμπορίας ή της αποθήκευσης, που παραμένει ενεργός στο εργοστάσιο “Λεβεντέρης” του Βόλου.

Σημειώνεται ότι στην τριμερή συνάντηση παραβρέθηκαν ο γραμματέας του ΕΚΒ Δημήτρης Βασιλείου και ο βουλευτής Μαγνησίας του ΚΚΕ Κώστας Στεργίου.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το