Τοπικά

Αμέσως μετά τις γιορτές αρχίζουν τα μαθήματα της Σχολής Αστρονομίας

Αμέσως μετά τις γιορτές, το Σάββατο 14η Ιανουαρίου 2023 και ώρα 5 μ.μ. αρχίζουν ξανά τα μαθήματα της Σχολής Αστρονομίας του Βόλου, στο Οικονομικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας (28ης Οκτωβρίου 78 – κτίριο Ματσάγγου), Οι εγγραφές γίνονται μέσω της ιστοσελίδας της Εταιρείας Αστρονομίας και Διαστήματος: https://astronomos.gr/school/

Τα μαθήματα διεξάγονται από 12 δόκιμους καθηγητές της Εταιρείας και κατανέμονται σε τρεις τάξεις. Στην Α΄ Τάξη μπορούν να εγγραφούν μαθητές και μαθήτριες της Δ΄, Ε΄& ΣΤ΄ τάξης του Δημοτικού Σχολείου και όλων των τάξεων του Γυμνασίου και Λυκείου. Στη Β΄ Τάξη μπορούν να εγγραφούν μαθητές και μαθήτριες που παρακολούθησαν τα μαθήματα της Α΄ Τάξης κατά την περασμένη χρονιά και έλαβαν τον ανάλογο τίτλο προαγωγής. Στην Γ΄ Τάξη μπορούν να εγγραφούν μαθητές και μαθήτριες που τελείωσαν επιτυχώς, έστω και διαδικτυακά, τις δύο προηγούμενες τάξεις.

Στην Α΄ Τάξη σπουδών διδάσκεται το Ηλιακό μας Σύστημα (Ήλιος, Σελήνη, πλανήτες, μετέωρα, αστεροειδείς κ.λπ.). Στην Β΄ Τάξη διδάσκονται οι αστέρες, οι γαλαξίες, το Σύμπαν, η ουράνια σφαίρα και τα τηλεσκόπια. Στην Γ΄ Τάξη διδάσκονται η διαστημική και οι νέες αστρονομικές θεωρίες και ανακαλύψεις.

Τα μαθήματα διδάσκουν καθηγητές με πλούσια εκπαιδευτική και αστρονομική εμπειρία, συνεπικουρούμενοι και από άλλα στελέχη της Εταιρείας. Τα μαθήματα πλαισιώνονται και με εργαστήρια, διερευνητικές εργασίες (projects), αστροβραδιές στον Άγιο Στέφανο, βιντεοπροβολές, animation, κατασκευές, γενικές ομιλίες κ.λπ.

Η Σχολή Αστρονομίας διοργανώνεται από την Εταιρεία Αστρονομίας και Διαστήματος της πόλης μας, με χορηγό το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, στις αίθουσες του οποίου γίνονται τα μαθήματα. Στους μαθητές όλων των κύκλων σπουδών διανέμεται δωρεάν ένα βοηθητικό βιβλίο της Εταιρείας που αντιστοιχεί στην ύλη κάθε τάξης, με γενικό τίτλο: «Στοιχεία Αστρονομίας, Αστροφυσικής και Διαστημικής», γραμμένο ειδικά για τους μαθητές της Σχολής. Κατά τη διάρκεια της φοίτησης δίδονται και άλλα βοηθήματα.

Η φοίτηση στη Σχολή είναι ανελλιπής και γι’ αυτό σε κάθε μάθημα ελέγχονται οι απουσίες των μαθητών. Επίσης οι καθηγητές κάνουν δύο επαναληπτικά διαγωνίσματα, στη διάρκεια της φοίτησης, για την καλύτερη εμπέδωση της διδασκόμενης ύλης και την μεθοδικότερη αξιολόγηση των μαθητών.

Τα μαθήματα θα ολοκληρωθούν το Σάββατο του Λαζάρου, 8η Απριλίου 2023. Την τελευταία ημέρα των μαθημάτων επιδίδονται στους μαθητές της Α΄ και Β΄ τάξης οι τίτλοι των σπουδών τους, ενώ στους μαθητές της Γ΄ Τάξης επιδίδεται ο απολυτήριος τίτλος των τριετών σπουδών τους.

Κατά τη διάρκεια της περασμένης χρονιάς φοίτησαν στη Σχολή του Βόλου 41 μαθητές, ενώ στην αντίστοιχη Σχολή εξ αποστάσεως 63 μαθητές, δηλ. συνολικά την χρονιά που πέρασε φοίτησαν 104 μαθητές μερικοί από τους οποίους και απολύθηκαν από τη Σχολή.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να ανατρέξετε στην ιστοσελίδα της Εταιρείας Αστρονομίας & Διαστήματος: www.astronomos.gr

Πληροφορίες δίνονται ακόμη:

  • στα τηλέφωνα της Εταιρείας: 2421051061 & 6944535455
  • στο e-mail της Εταιρείας: [email protected]
Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το