Άρθρα

Άμεση αναβάθμιση χρειάζεται η σχολική στέγη

του Βασίλη Γιαννουλή*

Όλες οι διεθνείς έρευνες και μελέτες αναφέρουν πως για την πρόοδο ενός έθνους, μιας χώρας, σημαντικός και καθοριστικός παράγοντας είναι η μόρφωση του λαού, η εκπαίδευση της νέας γενιάς και η ενίσχυσή της με τα νέα εκπαιδευτικά εργαλεία και δεξιότητες, τις απαιτούμενες γνώσεις και την εμπέδωση στις διαχρονικές πανανθρώπινες αξίες.
Η επένδυση στην Παιδεία αποτελεί κορυφαίας σημασίας προτεραιότητα για την κοινωνική και οικονομική ευημερία.
Και μια βασική πτυχή της διάχυσης των γνώσεων και των αξιών είναι η εξασφάλιση ουσιαστικών και λειτουργικών υποδομών. Κοινώς αυτό που λέμε σύγχρονα και ασφαλή διδακτήρια, σχολικές μονάδες που εκπαιδευτικοί και μαθητές θα μπορούν να αφοσιωθούν στον στόχο τους για διδασκαλία και άντληση γνώσεων.
Παρατηρώντας τι έγινε εδώ και πέντε χρόνια σε αυτό τον κρίσιμο τομέα στον Δήμο Βόλου, ο οποιοσδήποτε μπορεί να διαπιστώσει την απουσία έργων και αποτελεσμάτων. Απουσιάζουν οι νέες σχολικές μονάδες, οι προσθήκες αιθουσών, οι ολοκληρωμένες και εκτεταμένες παρεμβάσεις.

Αρκετά Νηπιαγωγεία στεγάζονται ακόμη σε μισθωμένα διδακτήρια που εν πολλοίς είναι και ακατάλληλα για την εκπαίδευση των νηπίων και προνηπίων, ενώ παραμένουν άλυτα ζητήματα σε σχολικά συγκροτήματα, όπως στο Καρτάλειο Διδακτήριο, όπου ακόμη συστεγάζονται τρία σχολεία. Επίσης υπάρχουν άλλα σχολεία που έχουν μεγάλη ανάγκη για μεταστέγαση. Παράλληλα υπάρχουν ακόμη μαθητές που κάνουν μάθημα σε λυόμενες αίθουσες, γιατί δεν πραγματοποιήθηκαν νέες κατασκευές διδακτηρίων.
Όσο για το σημαντικό θέμα των συντηρήσεων, υπάρχουν ακόμη αρκετά σχολεία που περιμένουν να γίνουν εργασίες για τον ελαιοχρωματισμό τους, στις στέγες και σε άλλα σημεία.
Με λίγα λόγια η σχολική στέγη στον Δήμο Βόλου και δεν αναφερόμαστε μόνο στο πολεοδομικό συγκρότημα, αλλά και στις άλλες περιοχές, χρειάζεται σημαντική ενίσχυση και αναβάθμιση σε όλα τα επίπεδα, από την ανέγερση νέων διδακτηρίων μέχρι τις προσθήκες αιθουσών κα τις ουσιαστικές και εκτεταμένες συντηρήσεις των διδακτηρίων. Και υπάρχουν οι χρηματοδοτικές πηγές για την άντληση των πόρων.
Η δημοτική παράταξη «Βόλος Έξυπνη Πόλη» με επικεφαλής την κ. Νάνσυ Καπούλα εξαρχής έθεσε το ζήτημα της ανάγκης δημιουργίας και εξασφάλισης σύγχρονων σχολικών υποδομών για τη μόρφωση των παιδιών μας, για την πραγματοποίηση του πολύτιμου εκπαιδευτικού έργου μέσα σε ομαλές και λειτουργικές συνθήκες.
Η νέα γνώση, οι σύγχρονες παιδαγωγικές μέθοδοι, το μεράκι για τη διδασκαλία και η θέληση της νέας γενιάς για μόρφωση και απόκτηση παιδείας απαιτούν και σύγχρονα διδακτήρια, απαιτούν σχολεία του 21ου αιώνα που μόνο η παράταξή μας «Βόλος – Έξυπνη Πόλη» με την τεχνογνωσία και τον προγραμματισμό που διαθέτει, μπορεί να εξασφαλίσει.

Πλούσια εμπειρία
Έχοντας διατρέξει μια πετυχημένη πορεία στην Ελληνική Αστυνομία φτάνοντας και στον βαθμό του υποστράτηγου ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος κ. Βασίλης Γιαννουλής διαθέτει όλα τα εφόδια και την εμπειρία στα θέματα της διοίκησης, της διαχείρισης καταστάσεων, εν γένει της αντιμετώπισης των ζητημάτων, μικρών και μεγάλων. Έχει τη γνώση και τη θέληση να βοηθήσει την πόλη, γι’ αυτό και αποτελεί ένα από τα δυνατά όπλα του συνδυασμού «Βόλος – Έξυπνη πόλη» της Νάνσυ Καπούλα στη μάχη των εκλογών για τον Δήμο Βόλου.

*υποψήφιου δημοτικού συμβούλου με την παράταξη «Βόλος Έξυπνη Πόλη» της Νάνσυς Καπούλα

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το