Ελλάδα

Αμερικανός πρέσβης για Novartis: Δεν υπάρχει καμία έρευνα του FBI που να αφορά Ελληνες πολιτικούς

Σειρά επαφών με τους πρέσβεις των ΗΠΑ και της Μεγάλης Βρετανίας είχε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης. Κατά τη συνάντησή του με τον πρέσβη των ΗΠΑ, στο επίκεντρο βρέθηκαν οι τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις. «Η έρευνα του FBI επικεντρώνεται σε εγκλήματα που παραβιάζουν τον αμερικανικό νόμο. Δεν υπάρχει καμία έρευνα του FBI που να αφορά Έλληνες πολιτικούς», σημειώσε χαρακτηριστικά ο κ. Πάιατ όσον αφορά την υπόθεση Novartis. Παράλληλα οι δύο άνδρες συζήτησαν τις εξελίξεις για το θέμα του ονοματολογικού της ΠΓΔΜ, αλλά και την αυξανόμενη τουρκική προκλητικότητα όπου επισημάνθηκε αποσταθεροποιητικός ρόλος της Τουρκίας στην ευρύτερη περιοχή, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Πειραιώς.

Επιπροσθέτως, ο κ. Μητσοτάκης είχε συνάντηση με την πρέσβη της Μεγ. Βρετανίας κ. Kate Smith, όπου συζητήθηκαν οι εξελίξεις όσον αφορά το Brexit αλλά και οι προοπτικές διμερούς συνεργασίας στην μετά Brexit εποχή.

Στην ανακοίνσή της η Πειραιώς σημειώνει πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης ενημέρωσε τη Βρετανίδα πρέσβη για τις επαφές που είχε ο ίδιος στο Μόναχο, επισημαίνοντας, παράλληλα την ανησυχία του για την αυξημένη τουρκική προκλητικότητα στο Αιγαίο και την Κύπρο, ενώ συζήτησαν και το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το