Τοπικά

Αμερικανική «βοήθεια» για τον εντοπισμό του 39χρονου Βολιώτη που συνελήφθη για πορνογραφία

Μετά από ενημέρωση του Εθνικού Κέντρου για παιδιά που έχουν εξαφανιστεί και εκδιωχθεί, NCMEC (National Center for Missing and Exploited Children), στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, έγινε η σύλληψη του 39χρονου Βολιώτη.

Η αμερικανική υπηρεσία εντόπισε την δράση του 39χρονου και ειδοποίησε τη Δίωξη προκειμένου να λογοδοτήσει στις αρχές.
Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της Αστυνομίας, από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος συνελήφθη ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για πορνογραφία ανηλίκων, μέσω διαδικτύου. Για τη διερεύνηση της υπόθεσης προηγήθηκε κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων από τον οργανισμό NCMEC (National Center for Missing and Exploited Children), σύμφωνα με τα οποία χρήστης, εντός της ελληνικής επικράτειας, κατείχε και διακινούσε υλικό πορνογραφίας ανηλίκων. Τα στοιχεία τέθηκαν υπόψη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, η οποία εξέδωσε βούλευμα για την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών. Από την άμεση ψηφιακή ανάλυση προέκυψαν τα στοιχεία της ταυτότητας του ημεδαπού και η διεύθυνση κατοικίας του. Ακολούθως κλιμάκιο αστυνομικών της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και της τοπικής Υπηρεσίας Ασφαλείας Βόλου, πραγματοποίησε την Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2019, έρευνα στο σπίτι του, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, δύο σκληροί δίσκοι και κινητό τηλέφωνο με κάρτα sim. Από την επιτόπια έρευνα βρέθηκαν πλήθος φωτογραφιών και βίντεο που περιείχαν υλικό πορνογραφίας ανηλίκων και ο ημεδαπός συνελήφθη με την αυτόφωρη διαδικασία.

Απολογείται σήμερα
Υπενθυμίζεται ότι ο 39χρονος οδηγήθηκε προχθές αρχικά στον εισαγγελέα που του άσκησε δίωξη για περιπτώσεις κατοχής, παραγωγής και διακίνησης υλικού, τελεσθείσα και κατ’ επάγγελμα, με σκοπό την αποκόμιση εισοδήματος. Στη συνέχεια πέρασε το κατώφλι του γραφείου του ανακριτή, ζητώντας και λαμβάνοντας προθεσμία για να απολογηθεί σήμερα. Ο 39χρονος Βολιώτης, φέρεται να κατείχε φωτογραφίες και βίντεο με ιδιαίτερα σκληρές και σοκαριστικές σκηνές, περισσότερων από 10 παιδιών, από νηπιακή ηλικία μέχρι και 13 χρονών, με τα περισσότερα κορίτσια, που φέρεται να κατέβαζε από σεξουαλικού περιεχομένου ιστοσελίδα.
Κατόπιν ο άνδρας φέρεται να προωθούσε τις εικόνες που οι πληροφορίες αναφέρουν ότι είναι ιδιαίτερα σκληρές και σοκαριστικές σε άλλα άγνωστα άτομα και σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ίσως και έναντι αμοιβής.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το