Κόσμος

Αμερικανική εταιρεία ετοιμάζει εφαρμογή που παρακολουθεί τις αποστάσεις ασφαλείας

Η Αμερικανή εταιρεία strart up με την επωνυμία Landing Al έχει αναπτύξει ένα σύστημα παρακολούθησης βίντεο που μπορεί να αναφέρει εάν συμμορφωνόμαστε με τους κανόνες κοινωνικής απόστασης. Είναι μία ακόμα υπηρεσία που προκύπτει μέσα από την πανδημία του covid-19 που υπό προϋποθέσεις θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί και από τις Αρχές για να διαπιστώσουν εάν τηρούνται τα μέτρα ασφαλείας.

Ο προγραμματιστής λογισμικών της Καλιφόρνια Landing AI δημιούργησε ένα βίντεο που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να εξακριβώσει εάν οι άνθρωποι ακολουθούν κανόνες κοινωνικής απόστασης. «Το Landing AI έχει αναπτύξει ένα εργαλείο ανίχνευσης κοινωνικής απόστασης με δυνατότητα AI που μπορεί να ανιχνεύσει εάν οι άνθρωποι διατηρούν μια ασφαλή απόσταση μεταξύ τους αναλύοντας ροές βίντεο σε πραγματικό χρόνο από την κάμερα», αναφέρει η εταιρεία σε ανάρτηση της για το νέο λογισμικό .

Μία πιθανή χρήση της εφαρμογής που προτείνεται για τη νέα τεχνολογία είναι ο έλεγχος στους χώρους εργασίας ώστε οι εταιρείες να παρακολουθούν τους υπαλλήλους τους για να βεβαιωθούν ότι λειτουργούν εντός της συνιστώμενης απόστασης μεταξύ τους. Είναι ακόμη σε θέση να εκδίδει ειδοποιήσεις για να τους υπενθυμίζει να επαναπροσδιορίσουν αυτήν την απόσταση εάν παραβιάζουν τους κανόνες.

Το σύστημα λειτουργεί χρησιμοποιώντας ένα τεχνητό «νευρικό δίκτυο» που ανιχνεύει άτομα και σχεδιάζει ένα κουτί γύρω τους. Εάν δύο κουτιά έρχονται πολύ κοντά το ένα στο άλλο, επισημαίνονται με κόκκινο χρώμα.

Σύμφωνα με την εταιρεία επόμενο βήμα είναι να μπουν δεδομένα και από τις έξυπνες συσκευές των τηλεφώνων που διαθέτουν GPS οι οποίες και θα εκπέμπουν ηχητικό σήμα εάν βρίσκονται σε απόσταση μικρότερη των δύο μέτρων.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το