Οικονομία

Αμερικανικά μέσα: Φωτεινό σημάδι στον ορίζοντα η Ελλάδα

euro

Ιδιαίτερες αναφορές στην Ελλάδα και στο γεγονός ότι η χώρα σημείωσε τον «υψηλότερο ρυθμό ανάπτυξης» στην ευρωζώνη, κατά το τρίτο τρίμηνο του 2014, φτάνοντας στο 1,7% του ΑΕΠ της, κάνουν αρκετά αμερικανικά ΜΜΕ, ενώ ορισμένα υπογραμμίζουν την «έξοδο από την ύφεση».
Ενδεικτικές είναι οι αναφορές στις τρεις μεγάλες εφημερίδες των ΗΠΑ:
Η «Νιου Γιορκ Τάιμς», σε ανταπόκριση από το Παρίσι για τα στοιχεία που ανακοίνωσε η Eurostat, αναφέρει ότι «στην Ελλάδα, όπου η οικονομία έχει καταστραφεί από μια πενταετή ύφεση, η ανάπτυξη αυξήθηκε κατά 0,7%. Η χώρα φέτος επέστρεψε στο δανεισμό από τις χρηματοπιστωτικές αγορές και έχει αισθητά βελτιώσει τις δημοσιονομικές επιδόσεις της».
Επίσης, επισημαίνει ότι «η οικονομία της ευρωζώνης βελτιώθηκε ελαφρά από τον Ιούλιο έως τον Σεπτέμβριο», υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι ένα από τα «φωτεινά σημεία στον ορίζοντα» που υπάρχουν στην έκθεση (της Eurostat) είναι η περίπτωση της Ελλάδας.
Η «Ουάσιγκτον Ποστ», σε ανταπόκριση από το Λονδίνο, ξεχωρίζει την «έξοδο της Ελλάδας από την ύφεση», προσθέτοντας ότι η οικονομία της ευρωζώνης «έχει αποτύχει» να πάρει οποιαδήποτε πραγματική δυναμική, παρά την «καλή είδηση», όπως τονίζεται, ότι η Ελλάδα «θεραπεύει την παράλυση» που της προκάλεσε η εξαετής ύφεση.
Με βάση τη δημοσιοποίηση των στατιστικών στοιχείων για τις 18 χώρες-μέλη της ευρωζώνης, τονίζεται ότι «ίσως, το πιο βαρυσήμαντο στοιχείο είναι ότι η Ελλάδα εξήλθε από την ύφεση, για πρώτη φορά σε έξι χρόνια».

Αναλυτικά στο www.ethnos.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το