Ελλάδα

Αμερικανίδα βιολόγος: Το σενάριο για συνεργό και οι λεπτομέρειες του εγκλήματος

Τέλος στο θρίλερ της υπόθεσης δολοφονίας της Αμερικανίδα βιολόγου μπήκε το μεσημέρι της Δευτέρας. Οι αστυνομικοί έφτασαν στα ίχνη και τη σύλληψη του 27χρονου, ο οποίος ομολόγησε στους αστυνομικούς ότι σκότωσε την 60χρονη Αμερικανίδα βιολόγο, Σούζαν Ίτον. Το θρίλερ της εξαφάνισης της Αμερικανίδας βιολόγου διήρκησε περίπου δύο εβδομάδες. Ο 27χρονος βρίσκεται από το μεσημέρι στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. Ο φερόμενος ως δράστης ομολόγησε ότι σκότωσε την 60χρονη Αμερικανίδα βιολόγο και τη μετέφερε σε σπήλαιο στην περιοχή του Μάλεμε.

Σύμφωνα, μάλιστα, με την πρώτη κατάθεση που έδωσε ο 27χρονος στους αστυνομικούς εξετάζεται το κίνητρο της δολοφονίας να είναι σεξουαλικό. Ο ίδιος ο 27χρονος υποστήριξε (στην πρώτη του κατάθεση) ότι χτύπησε την Αμερικανίδα βιολόγο με το αυτοκίνητο. Η γυναίκα έπεσε αιμόφυρτη στον δρόμο. Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή, ο δολοφόνος πέρασε τουλάχιστον δύο φορές από πάνω της με το αυτοκίνητο. Το θύμα ήταν εν ζωή όταν ο 27χρονος σήκωσε το σώμα της γυναίκας και το έβαλε στο πορτμπαγκάζ. Η βιολόγος χτυπούσε τη λαμαρίνα για να της ανοίξει. Στη συνέχεια της κατάφερε μαχαιριές για να την ακινητοποιήσει και τη στραγγάλισε.

Αμερικανίδα βιολόγος: Ποιος είναι ο φερόμενος ως δολοφόνος
Αμερικανίδα βιολόγος: Ο 27χρονος φερόμενος ως δολοφόνος είναι αγρότης και πατέρας δύο παιδιών που μένει μόνιμα στο Καστέλλι. Ήταν από τους πρώτους που κλήθηκαν από την αστυνομία για να καταθέσουν και να δώσουν δακτυλικά αποτυπώματα DNA. Κατά τη διάρκεια της εξέτασής του από τους αστυνομικούς ο 27χρονος ομολόγησε τη δολοφονία της Αμερικανίδας βιολόγου. Σύμφωνα, πάντως, με το ρεπορτάζ του Μαρίνου Αλειφέρη για το OPEN, ο 27χρονος φαίνεται να αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα. Σύμφωνα με το flashnews.gr ο φερόμενος ως δράστης φέρεται να έκλεισε την αναπνοή της Αμερικανίδας βιολόγου και αφού την σκότωσε, την έβαλε στο αγροτικό του και τη μετέφερε σε άλλο σημείο.

Οι πληροφορίες του Cretalive αναφέρουν ότι ο άνδρας ομολόγησε προφορικά, παραδέχτηκε ότι είναι ηδονοβλεψίας και είπε ότι στη θέα της βιολόγου ηδονίστηκε. Επιβεβαιώνεται πάντως το σενάριο των αστυνομικών ότι το κίνητρο της επίθεσης ήταν σεξουαλικό. Ο 27χρονος φέρεται να διαθέτει περιουσία στην περιοχή της σπηλιάς στο Ξαμουδοχώρι. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως ο άνδρας είδε τη Σούζαν Ίτον στο δρόμο και τη χτύπησε με το αυτοκίνητο. Πάντως, οι μέχρι τώρα πληροφορίες αναφέρουν ότι στην αστυνομία προσήχθη και δεύτερο άτομο για την υπόθεση.

Το cretapost.gr έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες και βίντεο που ανέβασε στο κανάλι του στο YouTube ο 27χρονος που ομολόγησε τη δολοφονία της Αμερικανίδας βιολόγου.

Κρατείται δεύτερο άτομο
Από την κατάθεσή του στους αστυνομικούς, ο 27χρονος υποστήριξε ότι δεν γνώριζε την Αμερικανίδα βιολόγο. Τυχαία είπε ότι την είδε στον δρόμο. Εκείνη αντιλήφθηκε την παρουσία του. Ακολούθησε πάλη ανάμεσά τους και έτσι ο 27χρονος με τα ίδια του τα χέρια, έκλεισε τη μύτη και το στόμα της 60χρονης. Στη συνέχεια, έβαλε τη σορό της στο αυτοκίνητο και τη μετέφερε στο σπήλαιο στο Μάλεμε, προκειμένου να μην εντοπιστεί ποτέ. Οι αστυνομικοί εξετάζουν, πάντως, και το σενάριο ο 27χρονος να είχε έναν βοηθό, γι’ αυτό και έχουν προσαγάγει για έλεγχο και κατάθεση έναν δεύτερο άνθρωπο. Η Αμερικανίδα βιολόγος, πάντως, εξαφανίστηκε στις 4 Ιουλίου.

Πώς εντόπισαν τον δράστη
Ο 27χρονος εντοπίστηκε χάρη στα ίχνη που άφησε το αυτοκίνητό του, με το οποίο μετέφερε τη σορό της νεκρής Αμερικανίδας βιολόγου, τον θάνατο της οποίας είχε προκαλέσει κλείνοντάς της τις αναπνευστικές οδούς. Αυτό, σε συνδυασμό με κάποια ευρήματα από τον τόπο όπου έκρυψε το πτώμα της Σούζαν Ίτον, ήταν τα λάθη που οδήγησαν τους αστυνομικούς της Ασφάλειας Χανίων στην ταυτοποίησή του.

Ο 27χρονος που κατοικεί στο Μάλεμε αλλά κατάγεται από την Κίσαμο ταίριαζε με το προφίλ που είχαν σκιαγραφήσει οι αστυνομικοί και οι κυψέλες της κινητής τηλεφωνίας επιβεβαίωσαν τις κινήσεις του στην επίμαχη περιοχή, στις 4 Ιουλίου που είχε εξαφανιστεί η 60χρονη. Έτσι, όταν τον ανέκριναν «έσπασε» και ομολόγησε την δολοφονία, χωρίς να έχει γίνει μέχρι στιγμής γνωστό το κίνητρό του.

Η Αμερικανίδας βιολόγος, που εργαζόταν στο ινστιτούτο Max Planck στην Δρέσδη της Γερμανίας μαζί με τον Βρετανό σύζυγό της και πατέρα των δυο γιων τους, είχε εντοπιστεί νεκρή μέσα στο τούνελ από δυο ερασιτέχνες σπηλαιολόγους στις 9 Ιουλίου, πέντε ημέρες μετά την εξαφάνισή της.

Οι αστυνομικοί στην Κρήτη είχαν βάλει στόχο να εξιχνιάσουν την υπόθεση της δολοφονίας της Αμερικανίδας βιολόγου. Είναι χαρακτηριστικό ότι έκαναν έρευνες σε όλη την περιοχή ενώ είχαν προχωρήσει και σε πολλές προσαγωγές υπόπτων, προκειμένου να κάνουν τον δολοφόνο να πιεστεί και να «σπάσει». Μάλιστα, το τηλεφωνικό «αποτύπωμα» που αναζητούσαν, φαίνεται να τους οδήγησε στον 27χρονο, ο οποίος, σύμφωνα με τα τοπικά Μέσα, φαίνεται να ομολόγησε την άγρια δολοφονία της Αμερικανίδας βιολόγου στις 4 Ιουλίου.

Το μοιραίο λάθος στη δολοφονία της Αμερικανίδας βιολόγου
Ο δράστης αν και προσπάθησε με κάθε τρόπο να καλύψει το έγκλημα το οποίο διέπραξε, φαίνεται ότι υπέπεσε σε ένα λάθος που αποδείχτηκε μοιραίο για αυτόν και που τελικώς οδήγησε τις αστυνομικές αρχές στην εξιχνίαση του εγκλήματος.

Ίχνη από το αυτοκίνητο του 27χρονου βρέθηκαν στην περιοχή που είχε μεταφερθεί, τοποθετηθεί και θαφτεί η σορός της 60χρονης και αυτά, σε συνδυασμό με το προφίλ του δράστη που οι αστυνομικοί είχαν αρχίσει να σκιαγραφούν, μετά τη συλλογή στοιχείων της δολοφονίας, καθώς και τα ίδια τα ευρήματα από τον τόπο του εγκλήματος, στένεψαν τον κύκλο των υπόπτων και τελικώς αποκάλυψαν την ταυτότητα του δράστη.

Η 60χρονη Αμερικανίδα βιολόγος είχε εξαφανιστεί από τις 4 Ιουλίου, η σορός της εντοπίστηκε στις 9 Ιουλίου, έπειτα από μια πρωτοφανή κινητοποίηση τόσο των τοπικών αρχών, όσο και εθελοντών, εντός και εκτός Ελλάδας, ενώ το θέμα της εξαφάνισης αλλά και του εντοπισμού της σορού της 60χρονης Αμερικανίδας βιολόγου απασχόλησε μεγάλα διεθνή πρακτορεία.

Πηγή: Έθνος

Share

Πρόσφατα άρθρα

Έκλεψαν καμπάνες από εκκλησία – Χωρίς καμπανοκρουσίες η λειτουργία των Χριστουγέννων

Απίστευτο περιστατικό κλοπής στην Αχαΐα, καθώς άγνωστοι έκλεψαν δύο καμπάνες από εκκλησία στον Ερύμανθο. Σύμφωνα…

26 Δεκεμβρίου 2023

Η Χεζμπολάχ επιτέθηκε στην ελληνορθόδοξη εκκλησία της Αγίας Μαρίας, σύμφωνα με τον στρατό

Η Χεζμπολάχ επιτέθηκε στην ελληνορθόδοξη εκκλησία της Αγίας Μαρίας του Ικρίτ στο βόρειο Ισραήλ, σύμφωνα…

26 Δεκεμβρίου 2023

Crown: Ο ηθοποιός της σειράς Ντόμινικ Γουέστ αποκάλυψε γιατί δεν μιλάει πια με τον πρίγκιπα Χάρι

Ο Ντόμινικ Γουέστ, που παίζει στο «Crown», και ο πρίγκιπας Χάρι δεν επικοινωνούν πια και…

26 Δεκεμβρίου 2023

Σχεδόν 21.000 οι νεκροί στη Γάζα – Nετανιάχου: Οι επιχειρήσεις θα ενταθούν

Το υπουργείο Υγείας της παλαιστινιακής Χαμάς ανακοίνωσε σήμερα πως οι ισραηλινές στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Λωρίδα…

26 Δεκεμβρίου 2023

Βασίλης Καρράς: Μέχρι αργά το βράδυ το λαϊκό προσκύνημα – Καταφθάνουν πούλμαν με θαυμαστές του

Σε κλίμα βαθιάς συγκίνησης στον Ιερό Ναό της Του Θεού Σοφίας στη Θεσσαλονίκη τελέστηκε η…

26 Δεκεμβρίου 2023

Θεσσαλονίκη: «Λύγισε» η σύζυγος του Βασίλη Καρρά με τα τραγούδια στο τέλος της κηδείας – Δείτε βίντεο

Χιλιάδες πολίτες αποχαιρέτησαν σήμερα Τρίτη 26 Δεκεμβρίου τον Βασίλη Καρρά στον ναό της Αγίας Σοφίας…

26 Δεκεμβρίου 2023