Τοπικά

«Αλυσίδα» ανθρωπιάς για τετραμελή οικογένεια στον Βόλο – Επανασυνδέθηκε το ρεύμα στο σπίτι τους

Το φως μετά από τέσσερις μήνες είδαν χθες στο σπίτι τους τα μέλη μιας τετραμελούς οικογένειας στον Βόλο. Η νέα περίπτωση κοινωνικής ένδειας λόγω της κρίσης που αποκαλύφθηκε από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, ενεργοποίησε τα αντανακλαστικά φορέων και πολιτών που πρόσφεραν βοήθεια.
Ενδεικτική η περίπτωση της ΕΒΟΛ που διέθεσε μεταξύ άλλων 1.000 ευρώ για να πληρωθεί ο λογαριασμός του ρεύματος.
Σε ανακοίνωση του Αγροτικού Συνεταιρισμού Βόλου αναφέρεται πως «ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Βόλου-ΕΒΟΛ κ. Νικήτας Πρίντζος μετά τα χθεσινά δημοσιεύματα στον τοπικό Τύπο για τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν τέσσερα παιδιά και οι οικογένειές τους ανακοινώνει ότι θα χορηγήσει σε καθένα απ’ αυτά άμεσα: Μια διατακτική για σούπερ μάρκετ των 50 ευρώ, ένα δέμα με γαλακτοκομικά προϊόντα, ένα αρνί και 1.000 ευρώ για να πληρώσουν τη ΔΕΗ και να αντιμετωπίσουν τα επείγοντα οικονομικά τους προβλήματα».

Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας σε ανακοίνωσή της επισημαίνει πως , «σχετικά με περιστατικό μαθητή μας με διαβιωτική δυσχέρεια, το οποίο λίαν προσφάτως δημοσιοποιήθηκε, ενημερώνει ότι η δυσχερής κατάσταση, τόσο του μαθητή όσο και άλλων τριών παρόμοιων περιστατικών μαθητών μας, έχει αντιμετωπιστεί. Ήδη έχει επανασυνδεθεί το ηλεκτρικό ρεύμα στην κατοικία του και έχουν δοθεί προσφερόμενα είδη και πόροι στην οικογένειά του, αλλά και στις οικογένειες των άλλων τριών συμμαθητών και συμμαθητριών του. Έτσι μπορούμε να διαβεβαιώσουμε ότι οι μαθητές θα γιορτάσουν την Ανάσταση του Θεανθρώπου σε ένα ευχάριστο οικογενειακό περιβάλλον, παρόμοιο με εκείνο στο οποίο θα γιορτάσουν και όλοι οι υπόλοιποι συμμαθητές τους.
Το γεγονός αυτό θεωρούμε ότι αποδεικνύει τα ανθρωπιστικά αισθήματα της κοινωνίας μας, αλλά και την ευαισθησία της στην αντιμετώπιση δύσκολων καταστάσεων διαβίωσης των νέων μας και ειδικά των μαθητών μας.

Σημαντικότατο ρόλο στην καθοριστικής σημασίας και άμεση αντιμετώπιση αυτών των καταστάσεων διαδραμάτισαν, η διευθύντρια και ο Σύλλογος Διδασκόντων του σχολείου του μαθητή και οι τρεις διευθυντές και Σύλλογοι Διδασκόντων των μαθητών και μαθητριών μας, η Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος και ο σύλλογος «ο Εσταυρωμένος», η Ένωση γονέων βόλου, σύλλογοι γονέων και κηδεμόνων, ο πρόεδρος, οι συνεταιριστές και τα στελέχη της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Βόλου, το κέντρο Πρόληψης «Πρόταση Ζωής», ο διευθυντής, τα στελέχη και οι εργαζόμενοι εταιρίας ηλεκτροδότησης, κορυφαία στελέχη της πολιτικής και της τοπικής αυτοδιοίκησης, πλήθος ανώνυμων πολιτών και η δημοσιογραφική οικογένεια της Μαγνησίας.
Όμως θα ήταν σπουδαία παράλειψή μας αν δεν επισημαίναμε ότι η επίλυση του προβλήματος έχει προσωρινό και αποσπασματικό χαρακτήρα. Είναι βέβαιο ότι οι εν λόγω μαθητές δεν είναι οι μόνοι όπως είναι βέβαιο ότι οι καταστάσεις αυτές δεν θα εξαλειφθούν ή έστω περιοριστούν χωρίς δραστικές, κεντρικές και συνολικές ενέργειες, δηλαδή ενέργειες της επίσημης πολιτείας.

Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, υπέβαλε σχετικό υπόμνημα στους κορυφαίους πολιτικούς παράγοντες της περιοχής μας με κύριο αίτημα την ανάληψη δράσεως από μεριά τους και στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων τους, για την προστασία αυτής της ιδιαίτερα ευαίσθητης ομάδας πολιτών, των μαθητών με διαβιωτική δυσχέρεια. Στο υπόμνημα αναφερθήκαμε ιδιαίτερα στην προστασία των μαθητών, αφού εκείνοι ούτε οφείλουν να γίνονται τα θύματα μιας κρίσης την οποία σε καμία περίπτωση δεν προκάλεσαν, ούτε έχουν τη δυνατότητα να την αντιμετωπίσουν αυτή την κατάσταση μόνη «υποχρέωσή» τους προς μία σύγχρονη κοινωνία θα πρέπει να είναι το να παρακολουθούν επιμελώς το σχολείο τους και μόνο.
Τέλος, τονίζοντας ότι η παραπάνω επισήμανσή μας, σε καμία περίπτωση δεν υποβαθμίζει την προσφορά και το έργο όσων προσώπων και φορέων συνέργησαν στην αντιμετώπιση του προβλήματος των μαθητών μας, εκφράζουμε σε αυτούς τα θερμά μας συγχαρητήρια, δηλώνουμε την απόλυτη ικανοποίησή μας για τη συμμετοχή τους στην πανστρατιά αντιμετώπισης των προβλημάτων των μαθητών μας και ευχόμαστε ο Χριστός μας που θα σταυρωθεί και θα αναστηθεί, να τους δίνει δύναμη να συνεχίσουν το έργο και τη δράση τους για τη στήριξη των συνανθρώπων μας και ιδιαίτερα των νέων μας».
Επίσης από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας αναφέρθηκε πως από πλευράς Δήμου Βόλου δεν υπήρξε κάποια κρούση για βοήθεια.

Share

Πρόσφατα άρθρα

«Κλείδωσε» η επίσκεψη Μπλίνκεν στην Αθήνα – Συνάντηση με Μητσοτάκη στην Κρήτη στις 6 Ιανουαρίου

Βέβαιη θεωρείται πλέον η επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών, Άντονι Μπλίνκεν, στην Ελλάδα,…

3 Ιανουαρίου 2024

Η βορειοδυτική Ευρώπη αντιμέτωπη με χιονοπτώσεις και ψύχος – Ρεκόρ με -40 βαθμούς στη Σουηδία

Να αντιμετωπίσουν τον αντίκτυπο της τελευταίας από μία σειρά καταιγίδων του Ατλαντικού, οι οποίες προκάλεσαν…

3 Ιανουαρίου 2024

Ο «νέος Νοστράδαμος» προβλέπει για το 2024: «Πάπας και Πούτιν θα πεθάνουν, η Τέιλορ Σουίφτ θα μείνει έγκυος»

Το 2023 έφυγε, το 2024 και μαζί του άνθρωποι που έχουν το «χάρισμα» να «βλέπουν»…

3 Ιανουαρίου 2024

Ανασχηματισμός: Τα «αγκάθια» που οδήγησαν στην έξοδο Οικονόμου από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη

Έντονη δυσαρέσκεια επικρατούσε στην κυβέρνηση για τους χειρισμούς στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, με καταλύτη…

3 Ιανουαρίου 2024

Ελευθέριος Βενιζέλος: Έσπασε τα κοντέρ η επιβατική κίνηση το 2023

Έσπασε τα κοντέρ η επιβατική κίνηση στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» το 2023 καθώς έφτασε τους…

3 Ιανουαρίου 2024

ΠΑΣΟΚ για ανασχηματισμό: Ομολογία Μητσοτάκη στελεχιακής ένδειας και αποτυχίας της δήθεν επιτελικής κυβέρνησης

Επίθεση στην κυβέρνηση και προσωπικά στον Κυριάκο Μητσοτάκη εξαπολύει το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, σχολιάζοντας τις…

3 Ιανουαρίου 2024