Τοπικά

Αλόννησος: Καταλάβαμε το σχολείο γιατί δεν έχουμε καθηγητές

ΓΥΜΝΑΣΙΟ-ΛΥΚΕΙΟ-ΑΛΟΝΝΗΣΟΥ-2

Το Γυμνάσιο και το Λύκειο Αλοννήσου τελούν υπό κατάληψη από την Παρασκευή 10 Οκτωβρίου. Οι μαθητές σε επιστολή διαμαρτυρίας αναφέρουν ότι στο σχολείο υπάρχουν κενά σε βασικές ειδικότητες καθηγητών που διδάσκουν πανελλαδικά εξεταζόμενα μαθήματα κι αυτό συμβαίνει για δεύτερη χρονιά.
Επισημαίνουν ότι λόγω των ελλείψεων οι μαθητές της Γ’ Λυκείου μένουν πίσω στην ύλη, η οποία πρέπει να καλυφθεί, αν και εφόσον έρθει καθηγητής, σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα με ό,τι αυτό συνεπάγεται. «Αυτό που μας πικραίνει και μας εξοργίζει περισσότερο είναι ότι η ίδια η Περιφερειακή Δ/ντρια Εκπ/σης κ. Ζιάκα, η οποία μας επισκέφθηκε κατά την έναρξη της σχολικής χρονιάς, μας υποσχέθηκε την ημέρα του αγιασμού ότι όλα τα κενά θα καλυφθούν σε 3 μέρες!!
Ένα μήνα μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς και έπειτα από συνεχείς ”διαπραγματεύσεις” και υποσχέσεις από μέρους και της Δ/νσης ΄Β/θμιας Εκπ/σης, της Περιφέρειας και του Υπουργείου το πρόβλημα παραμένει, χωρίς να διαφαίνεται άμεση λύση. Το πρόβλημα αυτό μεγεθύνεται λόγω έλλειψης άλλων υποστηρικτικών δομών στο νησί.
Θέλουμε να τονίσουμε ότι δεν φτάσαμε στην κατάληψη από επιπολαιότητα αλλά κατόπιν σκέψεως καθώς δεν διαθέτουμε κάποιο άλλο μέσο για να γίνουμε πειστικοί. Θέλουμε με αυτόν τον τρόπο να διαχωρίσουμε τη θέση μας από άλλα σχολεία, τα οποία φτάνουν σε καταλήψεις διαρκείας χωρίς συγκεκριμένους λόγους. Είναι αυτονόητο ότι η κατάληψη θα λήξει αυτόματα μόλις οι υπεύθυνοι πράξουν αυτό που έπρεπε να έχουν ήδη πράξει από καιρό».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το