Τοπικά

Αλόννησος: Κανονισμός λειτουργίας για τη χρήση αθλητικών χώρων 

Toν κανονισμό λειτουργίας κλειστών και ανοιχτών αθλητικών χώρων –γυμναστηρίων της Υπηρεσίας Αθλητισμού ενέκρινε με ομόφωνη απόφασή του το Δημοτικό Συμβούλιο Αλοννήσου. Ο κανονισμός καθορίζει το γενικό πλαίσιο διαχείρισης και λειτουργίας όλων των υποδομών άθλησης για την εύρυθμη και αποτελεσματική λειτουργία όλων των αθλητικών εγκαταστάσεων με σκοπό την υποστήριξη και προαγωγή του μαζικού αθλητισμού όλων των ηλικιών, την υποστήριξη του σωματειακού και σχολικού αθλητισμού, την ανάπτυξη της σωματικής και πνευματικής αγωγής όλων των κατοίκων του Δήμου, αλλά και την υποστήριξη ατόμων με ειδικές ανάγκες. Οι ιδιόκτητες εγκαταστάσεις που διαθέτει ο Δήμος είναι το δημοτικό γήπεδο ποδοσφαίρου και στίβου στη θέση Κοπρίσες, το Κλειστό Γυμναστήριο στο Πατητήρι και παραχωρημένη εγκατάσταση είναι η αίθουσα γυμναστικής στο Γυμνάσιο/Λύκειο Αλοννήσου.

Μεταξύ άλλων, στον κανονισμό αναφέρεται ότι απαραίτητο στοιχείο για την είσοδο στις αθλητικές εγκαταστάσεις, είτε των αθλητικών συλλόγων, είτε μεμονωμένων ατόμων, είτε ατόμων που μετέχουν σε προγράμματα μαζικής άθλησης και προπονούνται σε κάθε δημοτικό χώρο άθλησης, είναι η αθλητική ταυτότητα (κάρτα μέλους).
Για τη διεξαγωγή οποιουδήποτε αγώνα, διεθνή, πανελληνίου, περιφέρειας, τοπικού πρωταθλήματος, σχολικού, είτε επίσημου, είτε φιλικού, απαιτείται άδεια τέλεσης αγώνα, που εκδίδεται από τον αρμόδιο φορέα, με μέριμνα του γηπεδούχου σωματείου ή των οικείων ομοσπονδιών. Η άδεια γνωστοποιείται εγκαίρως στην αρμόδια δημοτική Υπηρεσία τουλάχιστον 7 ημέρες πριν τη διεξαγωγή του, με οποιοδήποτε πρόσφορο μέσο (φαξ, email, ταχυδρομικά, κ.λπ.) και στην αντίστοιχη Αστυνομική Αρχή.

Για να επιτραπεί η είσοδος και προπόνηση σε οποιονδήποτε δημοτικό χώρο άθλησης θα πρέπει: 1) Κάθε ομάδα αθλητών να συνοδεύεται από τον υπεύθυνο προπονητή. 2) Κάθε αθλητής ή ομάδα θα πρέπει να έχουν όλα τα κατάλληλα και απαραίτητα μέσα για την προπόνηση π.χ. φόρμες, αθλητικά υποδήματα, μπάλες κ.λπ. 3) Στην αρχή κάθε προπονητικής περιόδου να υποβληθεί υπεύθυνη δήλωση του Αθλητικού Σωματείου/Συλλόγου, στην οποία να αναφέρεται ότι όλοι οι αθλητές του έχουν εξεταστεί από γιατρό και μπορούν να προπονούνται και να συμμετέχουν σε αθλητικές δραστηριότητες. Την υπεύθυνη δήλωση υπογράφει ο πρόεδρος του Σωματείου ή ο νόμιμος εκπρόσωπος αυτού και γιατρός. Στην υπεύθυνη δήλωση επισυνάπτεται ονομαστική κατάσταση των αθλητών και προπονητών του συλλόγου. Σε περίπτωση παρουσίας σε προπόνηση νέων αθλητών, το Σωματείο είναι υποχρεωμένο να προσκομίσει εκ νέου υπεύθυνη δήλωση στην οποία θα βεβαιώνει ότι οι συγκεκριμένοι αθλητές ανήκουν στο Σωματείο, έχουν εξεταστεί από γιατρό και μπορούν να προπονούνται.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το