Τοπικά

Αλόννησος: 86 θέσεις στάθμευσης στη Χώρα

Ο περιφερειάρχης και ο δήμαρχος Αλοννήσου
Ο περιφερειάρχης και ο δήμαρχος Αλοννήσου

Δημοπρατείται, μετά την έγκριση του περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστού, το έργο προϋπολογισμού 631.500 ευρώ, που αφορά στη διαμόρφωση χώρου στάθμευσης στον οικισμό της Χώρας Αλοννήσου.

Όπως ανέφερε ο κ. Κώστας Αγοραστός: «Πρόκειται για μια σημαντική παρέμβαση, που αποσκοπεί στη διευκόλυνση των κατοίκων και των επισκεπτών, καθώς δημιουργούνται 86 θέσεις στάθμευσης αυτοκινήτων. Στον χώρο, ο οποίος πρόκειται να διαμορφωθεί σε τρία επίπεδα, έχει ληφθεί μέριμνα για την εξασφάλιση των προβλεπόμενων θέσεων στάθμευσης ΑΜΕΑ. Μέσω των έργων αυτών στηρίζουμε έμπρακτα τα νησιά της Θεσσαλίας και διαμορφώνουμε συνθήκες βελτίωσης της ποιότητας ζωής των κατοίκων και των τουριστών».

Αναλυτικότερα, πρόκειται για έργο ανάπλασης που αφορά στη βελτίωση του υφιστάμενου χώρου στάθμευσης στην θέση «ΑΛΩΝΙΑ» πλησίον του νεκροταφείου στη Χώρα Αλοννήσου. Το έργο περιλαμβάνει εργασίες βελτίωσης των γεωμετρικών χαρακτηριστικών του γηπέδου με την κατασκευή τοιχίων αντιστήριξης. Επιπλέον, προβλέπεται η κατασκευή όλων των αναγκαίων τεχνικών έργων αποχέτευσης όμβριων υδάτων και ηλεκτροφωτισμού.

Ακολουθεί πλέον η δημοσίευση του σχετικού διαγωνισμού από την Περιφέρεια Θεσσαλίας, που είναι ο δικαιούχος και φορέας υλοποίησης του έργου, για την ανάθεση και εκτέλεσή του. Το έργο εντάχθηκε στο Ε.Σ.Π.Α. τον Αύγουστο 2014 και είναι μέρος του Ο.Σ.Α.Ν. Αλοννήσου. Κύριος του έργου είναι ο Δήμος Αλοννήσου. Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το