Τοπικά

Αλμυρός: Κινητοποίηση για 47χρονη που έγραψε στο Facebook ότι θέλει να αυτοκτονήσει

Την άμεση κινητοποίηση της Υπηρεσίας Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος προκάλεσε η εκδήλωση πρόθεσης μέσω του facebook από μια 47χρονη γυναίκα στην περιοχή του Αλμυρού, να βάλει τέλος στη ζωή της…
Η ανάρτηση έγινε προχθές το βράδυ και πριν προλάβουν οι αστυνομικοί να βρουν τη γυναίκα, η ίδια κατέβασε την ανάρτηση μέσα σε χρονικό διάστημα 15 λεπτών… Προφανώς μετάνιωσε και ξανασκέφθηκε την απόφασή της, να βάλει τέλος στη ζωή της.
Όπως έγινε γνωστό χθες από έγκυρη πηγή, η γυναίκα, που ζει με τους γονείς της, ανάρτησε στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης προχθές το βράδυ την πρόθεσή της, να βάλει τέλος στη ζωή της, αναφέροντας μεταξύ άλλων «πόσο μάταιη είναι η ζωή» και πως είναι απελπισμένη. Αμέσως, μόλις έγινε αντιληπτή η ανάρτηση από την Υπηρεσία Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βόρειας Ελλάδος στη Θεσσαλονίκη της πρόθεσης της γυναίκας να αυτοκτονήσει, ενημερώθηκε η Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας και η Εισαγγελία Πρωτοδικών Βόλου, που με τη σειρά της έδωσε προφορική εντολή, να βρεθεί η γυναίκα και να ακολουθηθεί η διαδικασία της ακούσιας νοσηλείας σε ψυχιατρική κλινική. Αστυνομικοί του Τμήματος Αλμυρού κινητοποιήθηκαν προχθές τη νύχτα και βρήκαν τελικά τη γυναίκα στο σπίτι της, αφού ωστόσο η ίδια είχε προλάβει και κατεβάσει την ανάρτηση.

Η γυναίκα φέρεται να δήλωσε πως ξανασκέφθηκε την πρόθεσή της και έτσι κατέβασε την ανάρτηση μέσα σε 15 λεπτά από το ανέβασμά της. Όπως έγινε γνωστό, η γυναίκα αντιμετώπισε παλαιότερα ψυχολογικά προβλήματα και είχε ακολουθήσει θεραπευτική αγωγή, την οποία όμως είχε εγκαταλείψει πρόσφατα. Είναι άγαμη και διαμένει με τους γονείς της. Μεταφέρθηκε με τη διαδικασία της ακούσιας νοσηλείας στην Ψυχιατρική Μονάδα του Νοσοκομείου Βόλου, για να παρακολουθήσει σχετικό πρόγραμμα.

Σημειώνεται πως με βάση το περιεχόμενο των αναρτήσεων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος έχει τη δυνατότητα να ανιχνεύει προθέσεις ανθρώπων να βάλουν τέλος στη ζωή τους ή να προβούν σε άλλα διαβήματα. Οπότε και κινητοποιούνται οι αστυνομικές αρχές για την ανεύρεσή τους.
Η Αστυνομία συμβουλεύει πως αν κάποιος γνωστός σας βρίσκεται σε κίνδυνο, επικοινωνήστε αμέσως για βοήθεια με τις τοπικές υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης. Αφού καλέσετε τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης, επικοινωνήστε με τον φίλο σας ή καλέστε κάποιον άλλο που μπορεί να επικοινωνήσει μαζί του. Δείξτε ότι ενδιαφέρεστε, είναι σημαντικό. Δείξτε στον φίλο σας ότι είστε πλάι του και ότι δεν είναι μόνος. Αν η απειλή ή ο σωματικός κίνδυνος δεν είναι άμεσα, δείτε τι μπορείτε να κάνετε για να βοηθήσετε: Δώστε τη βοήθειά σας στο συγκεκριμένο άτομο ή επικοινωνήστε με κάποιο συγγενή ή φίλο του ή ακόμα κάποιο σύμβουλο ή εκπαιδευτικό που μπορεί να το στηρίξει. Βρείτε μια τοπική γραμμή βοήθειας στη χώρα σας και δώστε στο συγκεκριμένο άτομο πληροφορίες για πηγές ενημέρωσης και στοιχεία επικοινωνίας που μπορεί να του φανούν χρήσιμα. Αναφέρετε το περιεχόμενο σε εμάς, ώστε να επικοινωνήσουμε με το συγκεκριμένο άτομο και να του δώσουμε πληροφορίες που μπορεί να το βοηθήσουν.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το