Τοπικά

Αλμυρός: Είδη διατροφής σε απόρους – Θα διατεθεί από τον δήμο το συνολικό ποσό των 5.000 ευρώ

 

Το συνολικό ποσό των 5.000 ευρώ για την αγορά ειδών διατροφής, τα οποία θα δοθούν σε άπορους οικογένειες της περιοχής ενόψει της εορταστικής περιόδου των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, θα διαθέσει ο Δήμος Αλμυρού, σύμφωνα με ομόφωνη απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής. Να αναφερθεί ότι σε συνεργασία με τις ενορίες των κατά τόπους Δημοτικών Ενοτήτων, συντάχθηκαν καταστάσεις απόρων και προσκομίσθηκαν δικαιολογητικά, τα οποία ελέγχθηκαν από τις Κοινωνικές Υπηρεσίες του Δήμου Αλμυρού.
Σύμφωνα με την απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής, καταρτίστηκε η τελική ονομαστική κατάσταση των άπορων οικογενειών των ενοριών, προκειμένου να τύχουν της βοήθειας σε είδη σίτισης.
Όπως ανέφερε ο δήμαρχος Αλμυρού Βαγ. Χατζηκυριάκος, «ο Δήμος μας, όπως κάθε χρόνο, ενόψει των εορτών των Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς, ενισχύει με τρόφιμα τις ενορίες του Δήμου μας, για τις άπορες οικογένειες, οι οποίες δεν μπορούν να ανταποκριθούν στα πλέον απαραίτητα για τη σίτιση και γενικότερα τη διαβίωσή τους. Το Δημοτικό Συμβούλιο έχει τη δυνατότητα χορήγησης, σε εξαιρετικές περιπτώσεις για την αντιμετώπιση έκτακτης και σοβαρής ανάγκης, στους οικονομικά αδύνατους κατοίκους και πολύτεκνους, είδη διαβιώσεως ή σίτισης».
Να αναφερθεί ότι σύμφωνα με το άρθρο 202 παρ. 2 του Ν. 3463/06, όπως συμπληρώθηκε από το άρθρο 51 του Ν. 4483/17, το Δημοτικό Συμβούλιο έχει τη δυνατότητα χορήγησης, σε εξαιρετικές περιπτώσεις για την αντιμετώπιση έκτακτης και σοβαρής ανάγκης, στους οικονομικά αδύνατους κατοίκους και πολύτεκνους, είδη διαβιώσεως ή σίτισης. Με τους ίδιους όρους επιτρέπεται να χορηγούνται και χρηματικά βοηθήματα. Τα βοηθήματα αυτά είναι αφορολόγητα, δεν υπόκεινται σε οποιαδήποτε κράτηση, δεν κατάσχονται ούτε συμψηφίζονται με ήδη βεβαιωμένα χρέη προς Δημόσιο, ασφαλιστικά ταμεία, ΟΤΑ και νομικά πρόσωπα αυτών ή πιστωτικά ιδρύματα και δεν υπολογίζονται στα εισοδηματικά όρια για την καταβολή οποιασδήποτε άλλης παροχής κοινωνικού ή προνοιακού χαρακτήρα.
Άποροι δημότες για τη λήψη των ως άνω παροχών είναι εκείνοι που περιλαμβάνονται σε κατάσταση την οποία συντάσσει η Δημαρχιακή Επιτροπή, του οικείου ΟΤΑ πρώτου βαθμού, η οποία μπορεί να λάβει πληροφορίες για τους άπορους δημότες από τους εφημέριους των ιερών ναών του οικείου ΟΤΑ πρώτου βαθμού.

Share

Πρόσφατα άρθρα

Σωφρονιστική υπάλληλος έκανε τηλεφωνικό σεξ με κρατούμενο

Μια σωφρονιστική υπάλληλος παραδέχτηκε πως έκανε τηλεφωνικό σεξ με έναν κρατούμενο με τον οποίο μάλιστα…

13 Δεκεμβρίου 2023

Μονοψήφιος ο αριθμός των νοσηλευόμενων στο Νοσοκομείο Βόλου – Κάνουν το τεστ, αλλά όχι το εμβόλιο κατά κορωνοϊού

Πολύ περιορισμένο είναι το ενδιαφέρον των Βολιωτών για να κάνουν το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού,…

13 Δεκεμβρίου 2023

Σφίγγει ο κλοιός για τον καθοδηγητή των επεισοδίων – Πού στρέφονται οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ.

Ενδείξεις και στοιχεία που αρχίζουν να σκιαγραφούν την ταυτότητα του περιβόητου «καθοδηγητή», του ανθρώπου δηλαδή…

13 Δεκεμβρίου 2023

Η ΛΑΣ Θεσσαλίας για τα Μέσα Ατομικής Προστασίας

Με αφορμή 2 θέματα που αφορούσαν απόδοση σε χρήμα για τα μέσα ατομικής προστασίας που…

13 Δεκεμβρίου 2023

Μαγνησία:2.000 επιχειρήσεις δεν υπέβαλαν φάκελο για αποζημίωση

  Στις 2.000 ανέρχονται οι επιχειρήσεις στη Μαγνησία που ενώ έλαβαν προκαταβολή για τις ζημιές…

13 Δεκεμβρίου 2023

«Ταρίφα» 2.500 – 4.000 ευρώ από την Τουρκία μέχρι τα παράλια της Λάρισας

Από 2.500 έως και 4.000 ευρώ πλήρωσε ο καθένας από τους 37 Αφγανούς πρόσφυγες, ανάμεσά…

13 Δεκεμβρίου 2023