Τοπικά

Αλμυρός: Αφέθηκε ελεύθερος ο Βούλγαρος που κατηγορείται ότι εκμεταλλευόταν τη σύντροφό του

Ελεύθερος υπό όρους αφέθηκε χθες, ύστερα από την απολογία του στον ανακριτή και με τη σύμφωνη γνώμη του εισαγγελέα Πρωτοδικών Βόλου, ο 27χρονος βουλγαρικής υπηκοότητας, που κατηγορείται για εμπορία ανθρώπων, υπεξαγωγή εγγράφων και σωματική βλάβη.

Στον 27χρονο επιβλήθηκε απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, εμφάνιση κάθε πρώτο πενθήμερο του μήνα στο Αστυνομικό Τμήμα του τόπου κατοικίας του και χρηματική εγγύηση 1.000 ευρώ.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 27χρονος επανέλαβε ενώπιον του ανακριτή τους ισχυρισμούς του, ότι δεν έκανε τίποτα από όσα τον καταγγέλλει η 20χρονη σύντροφος και συμπατριώτισσά του, ότι ουδέποτε την ξυλοκόπησε και ότι όλες τις αποφάσεις τις έπαιρναν πάντα με τη συναίνεσή της, αναφορικά με τα χρήματα. Ο 27χρονος κατηγορείται για ένα κακούργημα και δύο πλημμελήματα. Συνελήφθη στον Αλμυρό, όταν παρουσιάστηκε στο τοπικό Αστυνομικό Τμήμα, για να δηλώσει την εξαφάνιση της 20χρονης συντρόφου του. Όπως κατάγγειλε ωστόσο αργότερα η 20χρονη συμπατριώτισσά του, ο 27χρονος φέρεται να την κατακρατούσε παράνομα, να την ξυλοκοπούσε και να της έπαιρνε τα χρήματα, που έβγαζε με τη δουλειά της.

Ο κατηγορούμενος αντιμετωπίζει δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για εμπορία ανθρώπων (άρθρο 323), αδίκημα που τιμωρείται με κάθειρξη μέχρι 10 έτη, καθώς και δύο διώξεις σε βαθμό πλημμελήματος και συγκεκριμένα για υπεξαγωγή εγγράφου, που τιμωρείται με ποινή φυλάκισης μέχρι δύο έτη και για σωματική βλάβη εις βάρος αδύναμων ατόμων κατ’ εξακολούθηση, αδίκημα που τιμωρείται με ποινή φυλάκισης τουλάχιστον ενός έτους, καθώς φέρεται να είχε συντροφική σχέση με την 20χρονη, ενώ συνοικούσαν. Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, ο 27χρονος φέρεται να έταξε ότι θα παντρευτεί την 20χρονη, την οποία και έπεισε να έρθει στην Ελλάδα και να μείνει μαζί του στον Αλμυρό. Οι υποσχέσεις του όμως για γάμο έμειναν υποσχέσεις, ενώ ο άνδρας φέρεται να την κακομεταχειριζόταν. Ο 27χρονος κατηγορείται ότι της έκλεψε την ταυτότητα και την ξυλοκοπούσε, ενώ την έστελνε στα χωράφια να δουλέψει, για να της πάρει τα χρήματα του μεροκάματου.

Η υπόθεση άρχισε να ξετυλίγεται, όταν ο 27χρονος, εμφανίστηκε στην Αστυνομία, για να δηλώσει ότι η 20χρονη είχε εξαφανιστεί. Ωστόσο η 20χρονη είχε καταφέρει να διαφύγει από το σπίτι του και ζήτησε καταφύγιο σε σπίτι συγγενών της. Οι αστυνομικοί άρχισαν να την αναζητούν και αφού την εντόπισαν, την οδήγησαν στο Τμήμα. Εκεί η γυναίκα φέρεται να κατέθεσε στους αστυνομικούς, τι συνέβαινε και πως ήρθε πριν έναν χρόνο στην Ελλάδα, καθώς ο 27χρονος της είχε τάξει, ότι θα την παντρευτεί. Η νεαρή γυναίκα φέρεται να κατέθεσε επίσης, ότι ο «σύντροφός» της την κρατούσε στο σπίτι του από τον Μάρτιο, ότι της είχε πάρει την ταυτότητα και τα προσωπικά της έγγραφα, ότι την χτυπούσε και ότι την έστελνε για αγροτικές εργασίες, αλλά της έπαιρνε τα χρήματα.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το