Τοπικά

Αλμυριώτισα κληροδότησε 200.000 ευρώ σε ιδρύματα για απροστάτευτα παιδιά και ακίνητα στον Δήμο

Την περιουσία της, ακίνητα και το ποσό των 200.000 ευρώ κληροδότησε μια Αλμυριώτισσα στο Δήμο Αλμυρού και σε ιδρύματα για παιδιά. Πρόκειται για την Μαρία Κυριακού που έφυγε πριν από λίγες ημέρες από τη ζωή και με τον αδερφό της Γιάννη είχαν συμφωνήσει να αφήσουν την περιουσία τους σε Δήμο και ιδρύματα. Η διαθήκη ανοίχτηκε πριν από λίγο διάστημα και τη δημοσιοποιεί το almyros.gr.
Τελικώς, η Μαρία Κυριάκου κληροδοτεί στον Δήμο την οικία της πλησίον της πλατείας στην πάροδο Μιχοπούλου, με το «φιλέτο» οικόπεδό της και με την εντολή να στεγαστούν υπηρεσίες του Δήμου, καθώς και δυο αγροτεμάχια, το ένα 20,5 στρεμμάτων στο Κρόκιο και το δεύτερο 5,5 στρ., το οποίο βρίσκεται μεταξύ Ευξεινούπολης και Αλμυρού. Μάλιστα, στη διαθήκη της προσδιορίζει ότι το ενοίκιο του μεγάλου χωραφιού, θέλει να δίδεται ως ενίσχυση του «Σπιτιού Γαλήνης του Αγίου Δημητρίου Αλμυρού».

kyriakou-11-2016-1-001kyriakou-20001-600x400
Περίπου 100.000 ευρώ κληροδοτεί στο γνωστό ίδρυμα «Χαμόγελο του παιδιού» και 100.000 ευρώ στην «Κιβωτό του Κόσμου», του πατρός Αντωνίου, ίδρυμα το οποίο βοηθάει επίσης παιδιά.
Η Μαρία Κυριάκου, δεν απέκτησε παιδιά και με την πράξη αυτή, στο κλείσιμο της ζωής της, θα βοηθήσει εκατοντάδες παιδιά.

 

 

Πληροφορίες από almyros.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το