Τοπικά

Άλματα κορυφής για την ΕΒΟΛ – Στην 8η θέση πανελλαδικά σε πωλήσεις γάλακτος το α’ τετράμηνο 2021

Στην πρώτη δεκάδα πανελλαδικά και συγκεκριμένα στην όγδοη θέση βρίσκεται η ΕΑΣ Βόλου και η γαλακτοβιομηχανία ΕΒΟΛ βάσει πωλήσεων γάλακτος για το πρώτο τετράμηνο του 2021, σύμφωνα με στοιχεία έρευνας της εταιρείας NielsenΙQ, που είδαν προ ημερών το φως της δημοσιότητας. Συγκεκριμένα οι πωλήσεις άγγιξαν τα 2,55 εκ. ευρώ, ποσό που αντιστοιχεί σε μερίδιο αγοράς 1,9% στο σύνολο των 138 εκ. ευρώ σε πανελλαδικό επίπεδο.

Σε σημαντικό παίκτη της εγχώριας αγοράς γάλακτος εξελίσσεται η ΕΑΣ Βόλου με την ΕΒΟΛ, καθώς παρά το γεγονός ότι πρόκειται για επαρχιακή συνεταιριστική επιχείρηση, καταφέρνει να διατηρεί ικανοποιητικό μερίδιο.
Τα στοιχεία για τις πωλήσεις γάλακτος το πρώτο τετράμηνο του 2021 την έφεραν στην όγδοη θέση πανελλαδικά, γεγονός που αφήνει απόλυτα ικανοποιημένη τη διοίκηση της ΕΑΣ Βόλου και τον πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου κ. Νικ. Πρίντζο.
Η «Θ» μετά τη δημοσιοποίηση των στοιχείων στις αρχές της εβδομάδας επικοινώνησε μαζί του, προκειμένου να σχολιάσει την επιτυχία της ΕΒΟΛ, με τον κ. Πρίντζο να δηλώνει χαρακτηριστικά πως «αισιοδοξούμε και πορευόμαστε με βασικές αρχές τον σεβασμό στους καταναλωτές, ανταποδίδοντάς τους την προτίμησή τους πάντα με ποιοτικά ελληνικά προϊόντα».
Να αναφερθεί ότι στην πρώτη δεκάδα των βασικότερων συντελεστών της αγοράς γάλακτος εκτός από την ΕΒΟΛ, συμπεριλαμβάνεται ακόμη μια συνεταιριστική θεσσαλική επιχείρηση και συγκεκριμένα η ΤΡΙΚΚΗ της ΕΑΣ Τρικάλων, η οποία κατατάσσεται βάσει πωλήσεων στη δέκατη θέση.
Στην πρώτη θέση βρίσκεται η Friesland Campina, η οποία παράγει το γάλα εβαπορέ Νουνού, με δεύτερη τη Δέλτα και στην τρίτη θέση τη γαλακτοβιομηχανία Όλυμπος.
Τα στοιχεία αφορούν στην περίοδο από 4 Ιανουαρίου έως και τις 25 Απριλίου 2021 και εξετάζουν τα μεγάλα σούπερ μάρκετ της Ελλάδας στην ηπειρωτική και νησιωτική χώρα, καθώς και τις εκπτωτικές αλυσίδες.

Δήλωση Νικήτα Πρίντζου
Με αφορμή τη δημοσιοποίηση των στοιχείων για τις πωλήσεις των γαλακτοβιομηχανιών το α’ τετράμηνο του 2021, ο πρόεδρος της ΕΑΣ Βόλου κ. Νικ. Πρίντζος δήλωσε τα εξής:
«Η γαλακτοβιομηχανία ΕΒΟΛ είναι μια πρότυπη βιομηχανία γαλακτοκομικών προϊόντων με υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις και πάνω από 70 χρόνια λειτουργίας. Σέβεται τον Έλληνα καταναλωτή παράγοντας ποιοτικά προϊόντα με μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας. Το γάλα της ΕΒΟΛ, καθώς και τα άλλα γαλακτοκομικά προϊόντα της είναι υψηλής διατροφικής αξίας και το γάλα προέρχεται αποκλειστικά από κτηνοτρόφους της Θεσσαλίας.
Το γάλα εισκομίζεται, επεξεργάζεται και εμφιαλώνεται άμεσα φτάνοντας σε λίγες ώρες ολόφρεσκο στον καταναλωτή.
Δεν διανοήθηκε ποτέ η γαλακτοβιομηχανία να εισάγει γάλα από χώρες του εξωτερικού καθ’ όσον καθήκον και αδιαπραγμάτευτο μέλημά της είναι η στήριξη των κτηνοτρόφων μελών της και η παραγωγή μέσω των συστημάτων διασφάλισης ποιότητας, αγνών ποιοτικών προϊόντων.
Τα προϊόντα της ΕΒΟΛ βρίσκονται σε όλη σχεδόν την επικράτεια και τυγχάνουν εκ μέρους των καταναλωτών της ευρύτερης αποδοχής, σε τοπικό δε επίπεδο η προτίμησή τους είναι καθολική.
Στόχος πάντα της ΕΒΟΛ είναι η τοποθέτηση των προϊόντων της και σε άλλα σημεία της χώρας.
Η ΕΒΟΛ είναι η πρώτη ελληνική γαλακτοβιομηχανία που παρήγαγε και διέθεσε στην αγορά φρέσκο κατσικίσιο βιολογικό γάλα και κατσικίσιο βιολογικό γιαούρτι. Πρόκειται για προϊόντα ανεκτίμητης θρεπτικής αξίας, καθώς προέρχονται από βιολογικά γίδια φυλής Σκοπέλου που βόσκουν ελεύθερα σε ορεινές περιοχές του δυτικού Πηλίου.
Η ΕΒΟΛ παρουσιάζει και έντονο κοινωνικό έργο. Ιατρικός εξοπλισμός δόθηκε σε νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας της περιοχής μας, καθώς και δυο πλήρως εξοπλισμένα ασθενοφόρα.
Στηρίζει με οποιονδήποτε τρόπο τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες και το κοινωνικό σύνολο της περιοχής μας».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το