Τοπικά

Αλλοδαποί έβρισαν κι απείλησαν ναυαγοσώστες στις Αλυκές

Επεισόδιο με αλλοδαπούς λουόμενους σε βάρος ναυαγοσωστών της εταιρείας Lifeguard Volos Λάμπρος Λιάρος σημειώθηκε στις Αλυκές σήμερα το μεσημέρι.

Ειδικότερα ένας ενήλικος μαζί με έναν ανήλικο περίπου 16 ετών, αλλοδαποί υπήκοοι Αλβανίας κολυμπούσαν σε απόσταση μισό μίλι από την ακτή των Αλυκών. Κάποια στιγμή τους πλησίασε το ναυαγοσωστικό σκάφος  της εταιρείας Lifeguard Volos Λάμπρος Λιάρος και τους ζήτησε να πλησιάσουν προς την ακτή. Μάλιστα αν και ο νεαρός ανήλικος έδειχνε κουρασμένος, μαρτυρίες αναφέρουν ότι ο ενήλικος άνδρας που ήταν μαζί του, του ζητούσε να συνεχίσει. Μετά από λίγη ώρα, οι δύο άνδρες βγήκαν στην ακτή και πήγαν στον μώλο , απ’ όπου έκαναν βουτιές.

Έξω στην παραλία κάθονταν μια γυναίκα που έδειχνε να είναι παρέα τους. Όταν οι ναυαγοσώστες την πλησίασαν για να την ρωτήσουν αν γνωρίζει τους δύο άνδρες, ο ανήλικος βγήκε έξω ενώ ο ενήλικος απομακρύνθηκε και ο 16χρονος μαζί με τη γυναίκα άρχισαν να απειλούν και να βρίζουν τους ναυαγοσώστες. ότι θα τους κάνουν κακό. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ενημερώθηκε το λιμενικό για το συμβάν, ενώ δεν υποβλήθηκαν μηνύσεις από τους ναυαγοσώστες.

Επίσης, στις 4 απόγευμα στις Αλυκές ένα φουσκωτό βαρκάκι στο οποίο επέβαιναν ένας ενήλικος μαζί με τρεις ανηλίκους περί στα 15 ετών επίσης αλλοδαποί υπήκοοι Αλβανίας, ανοίχτηκαν αρκετά προς Αγ. Στέφανο. Το ναυαγοσωστικό σκάφος της εταιρείας Lifeguard Volos Λάμπρος Λιάρος τους πλησίασε και τους ειδοποίησε να γυρίσουν πίσω γιατί κινδύνευαν, ωστόσο στην αρχή είπαν ότι δε θέλουν. Το Λιμεναρχείο συνέστησε στους ναυαγοσώστες να ζητήσουν από τους λουόμενους να πλησιάσουν προς την ακτή κι όταν ξαναπλησίασαν προς το σκάφος, οι επιβαίνοντες σε αυτό είχαν βγει ήδη στην ακτή κι είχαν ανεβεί στα βράχια προς το Σωρό κι απομακρύνθηκαν.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το