Τοπικά

Αλληλομηνύονται: Ο ΟΣΕ δηλώνει πως ο δήμος Βόλου δεν σέβεται τίποτα και καταστρέφει την περιουσία του και ο Μπέος βλέπει “πολιτικό δάκτυλο”…

Στο αστυνομικό τμήμα βρίσκονται αυτή την ώρα τα στελέχη του ΟΣΕ και καταθέτουν μηνύσεις εναντίον της δημοτικής αρχής για καταστροφή της περιουσίας του, ενώ μηνύσεις  καταθέτει και ο Θ. Σταυρίδης για αυτοδικία και παράνομη βια…
Ο ΟΣΕ κατηγορεί τον δήμο ότι χωρίς καμία συνεννόηση καταπατά τις γραμμές που είναι διατηρητέα περιουσία του για να κατασκευάσει τον κυκλικό κόμβο στο τελωνείο  και το πρωϊ έστειλε συνεργείο του για να σταματήσει το έργο. Ο Μπέος στο μεταξύ ανακοίνωσε πως θα κατεβάσει τον κόσμο σε διαμαρτυρία. Τα στελέχη του ΟΣΕ τόνισαν πως οι γραμμές δεν γίνεται να επικαλυφθούν και ο δήμος το γνώριζε αλλά παρ΄όλα αυτά ο εργολάβος προχώρησε  το έργο ενώ οι γραμμές είναι διατηρητέες.
Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων σχετικά με την ενέργεια του ΟΣΕ να προστατεύσει τις γραμμές  στον κυκλικό κόμβο του Τελωνείου, ο Αχιλλέας Μπέος, είπε:

“Τα προβλήματα είναι για να λύνονται. Είναι όμως αδιανόητο και μεγάλη ντροπή σε μία προοπτική να αλλάξει η πόλη και να γίνει Ευρωπαϊκή και να βοηθήσουμε στην καθημερινότητα των πολιτών να υπάρχουν υπηρεσίες, είτε παράγοντες, που να στέκονται εμπόδιο στην ανάπτυξη της πόλης. Σε μια στιγμή χρονική που υπάρχει ένα κυκλοφοριακό χάος λόγω των έργων έρχονται κάτι περίεργοι τύποι, ούτε τους ξέρω, από τον ΟΣΕ, και λένε είναι περιουσία τους. Τι είναι περιουσία; Ο δρόμος της πόλης; Που το βρήκανε αυτό; Η περιουσία του ΟΣΕ πουλήθηκε. Ε, η πόλη δεν θα πουληθεί, ανήκει στους πολίτες.  Νομικά είναι δεκάδες χρόνια ανενεργές αυτές οι γραμμές. Είναι ντροπή, μεγάλη ντροπή. Αν χρειαστεί εμείς θα κατεβάσουμε τον κόσμο στον δρόμο. Εάν θέλουν λοιπόν να γίνει με αντιπαραθέσεις ένα έργο το οποίο είναι προς όφελος της πόλης θα το κάνουμε. Δεν θέλουμε να το κάνουμε έτσι αλλά μας αναγκάζουν. Εμείς δεν σταματάμε το έργο ο κόσμος να χαλάσει γιατί είναι ένα έργο δημοσίων επενδύσεων, αφορά το μέλλον της πόλης, την προοπτική της πόλης, τα παιδιά μας. Αυτοί αν ζούνε σε άλλη εποχή και σε άλλη πόλη είναι δικαίωμα τους. Η πόλη ανήκει στους πολίτες, τελεία και παύλα. Θέλουν να το καταλάβουν, ας το καταλάβουν.  Οι γραμμές σε όλη αυτή την διαδρομή είναι κλειστές. Είναι ανενεργές εδώ και χρόνια. Ως εκ τούτου πιστεύω είτε ότι είναι πολιτικός δάκτυλος, είτε σκοπιμότητα ή κάτι άλλο συμβαίνει. Δεν θα τους γίνει το χατίρι όμως. Το έργο θα γίνει θέλουν δεν θέλουν γιατί φωνή λαού, οργή θεού! Ας το καταλάβουν για να τελειώνει το πανηγύρι”

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το