Ελλάδα

«Αλληλέγγυοι» εισέβαλαν στο γραφείο του δημάρχου Ιωαννίνων

ΙΩΑΝΝΙΝΑ ΕΓΝΑΤΙΑ ΚΑΘΙΣΤΙΚΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΑΠΟ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

Στο γραφείο του δημάρχου Ιωαννίνων εισέβαλαν το απόγευμα της Πέμπτης «αλληλέγγυοι», που σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα epirusgate ζητούν να αφεθούν ελεύθεροι 27 πρόσφυγες που προσήχθησαν στην Εγνατία οδό νωρίτερα σήμερα.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η ομάδα των «αλληλέγγυων» αιφνιδίασε τους πάντες και αυτή την ώρα κρατούν εγκλωβισμένους στο γραφείο των δήμαρχο Ιωαννίνων Θωμά Μπέγκα, τον Γενικό Γραμματέα του δήμου, Θωμά Μπαμπασίκα και κάποιους στενούς συνεργάτες του δημάρχου.

Μάλιστα, όπως αναφέρει η τοπική ιστοσελίδα, κατά την άφιξή τους στο δημαρχείο οι «αλληλέγγυοι» συνάντησαν τον αντιδήμαρχο Ιωαννίνων που μόλις είχε αποχωρήσει και τον προπηλάκισαν.

Όλα ξεκίνησαν μετά την επέμβαση αστυνομικών δυνάμεων για την απομάκρυνση των προσφύγων που πραγματοποιούσαν καθιστική διαμαρτυρία επί της Εγνατίας οδού από χτες το βράδυ.

Τα πνεύματα οξύνθηκαν και η αστυνομία, που δέχτηκε επιθέσεις με πέτρες και καδρόνια, προχώρησε σε 27 προσαγωγές προσφύγων.

Ανάμεσα στους προσαχθέντες είναι και μία Ισπανίδα, μέλος ΜΚΟ, η οποία δραστηριοποιείται μέσα στο κέντρο φιλοξενίας από την πρώτη στιγμή.

 Η επέμβαση της αστυνομίας στην Εγνατία πυροδότησε ένταση και εντός του κέντρου φιλοξενίας στον Κατσικά, όπου η κατάσταση παραμένει έκρυθμη.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, πέντε φαντάροι που βρίσκονταν στη σκηνή του στρατού μέσα στην δομή φιλοξενίας δέχτηκαν απειλές για τη ζωή τους και πετροβολήθηκαν με αποτέλεσμα να βγουν έξω από το κέντρο.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το