Τοπικά

Αλληλεγγύη στην οικογένεια από τη Μακρινίτσα – Εργασία σε εργοστάσιο βρήκε ο παππούς

Η δικηγόρος Ανθούλα Ανάσογλου, που εκπροσωπεί την οικογένεια στη Μακρινίτσα η οποία έχασε στο διπλό φονικό τα παιδιά της, και τώρα έχουν απομείνει με το εγγόνι τους και χωρίς κανένα σχεδόν εισόδημα, δήλωσε πως ο παππούς θα προσληφθεί σε εργοστάσιο στον Βόλο. Έκανε όμως έκκληση να βρεθεί ένα σπίτι στον Βόλο για να μετακομίσουν ώστε το παιδί και οι ίδιοι οι παππούδες να μην ζήσουν στο σπίτι του στυγερού εγκλήματος.

«Οι άνθρωποι αυτοί δε ζητούν οικονομική βοήθεια. Είναι τόσο αξιοπρεπείς. Μητέρα και πατέρας είναι σύμβολα. Όλη όμως η κοινότητα, βλέποντας αυτούς τους ανθρώπους, που ζούνε με μία σύνταξη των 400 ευρώ, έγιναν μια αγκαλιά. Και τα δύο παιδιά τους δούλευαν. Τώρα όλος ο κόσμος έγινε μια αγκαλιά για αυτούς τους ανθρώπους και ξεκινήσαμε ένα λογαριασμό αλληλεγγύης για αυτούς τους ανθρώπους».
«Αυτό που τονίστηκε από τη δικηγόρο είναι η αξιοπρέπεια της οικογένειας. Φιλοξενούνται σε σπίτι φιλικής τους οικογένειας, συγγενικής. Ήδη είμαι σε επικοινωνία με εργοστάσιο στον Βόλο, ο παππούς θα προσληφθεί ως εργαζόμενος. Εφόσον λειτουργήσουν οι παιδικοί σταθμοί, το παιδί αυτό θα έρθει στον παιδικό σταθμό της μητρόπολης. Έχουμε έρθει σε επαφή γιατί έχουμε ιερέα που είναι και ψυχολόγος, και έχει βρεθεί λύση για τόνωση του παιδιού και συμπαράσταση. Έχουμε κατά κάποιο τρόπο αντιμετωπίσει τα πρώτα προβλήματα», είπε από την πλευρά του ο μητροπολίτης Δημητριάδος, Ιγνάτιος.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το