Τοπικά

Αλλάζουν μέρα και μορφή οι συνελεύσεις της Επιτροπής Αγώνα Πολιτών

Τη  Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου θα πραγματοποιηθεί η επόμενη συνέλευση της Επιτροπής Αγώνα Πολιτών.  Σε ανακοίνωσή της η Επιτροπή σημειώνει ότι οι συνελεύσεις της αλλάζουν μορφή καθώς θα γίνονται με πιο σύγχρονο τρόπο.
Η ανακοίνωση της Επιτροπής:

“- Καλούμε τους πολίτες και εκπροσώπους συλλόγων του Βόλου αυτή την Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου 2020 στη συνέλευση της Επιτροπής Αγώνα Πολιτών Βόλου κατά της καύσης σκουπιδιών στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας στην αίθουσα Μ, ισόγειο κτηρίου Παπαστράτου. Η συνέλευση θα ξεκινήσει στις 18:30 και θα ολοκληρωθεί στις 20:30 με σεβασμό στο χρόνο όλων. Παρακαλούνται, όλοι να είναι συνεπείς στην ώρα εκκίνησης, ώστε να τηρηθεί η ώρα λήξης.
– Ελάτε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και να σταματήσουμε την καύση σκουπιδιών. Τώρα μάλιστα που μαθαίνουμε για τον κίνδυνο ύπαρξης ραδιενεργών υπολειμμάτων σε χωματερές που παρασκευάζουν RDF το αίτημα είναι ακόμα πιο επιτακτικό.
– Οι συνελεύσεις αλλάζουν ριζικά μορφή και θα γίνονται με πιο σύγχρονο τρόπο. Η συζήτηση των θεμάτων θα γίνεται σε ομάδες και μετά θα ανακοινώνονται στην ολομέλεια, ώστε να παίρνονται συνθετικά οι αποφάσεις. Οι ομάδες εργασίας θα αναλαμβάνουν να φέρουν εις πέρας το έργο τους. Με αυτόν τον τρόπο οι συνελεύσεις θα είναι πιο ενδιαφέρουσες, πιο αποτελεσματικές, πιο συμμετοχικές και όχι κουραστικές και εξαντλητικές, όπως είναι οι κλασικού τύπου συνελεύσεις. Με αυτόν τον τρόπο ο πολίτης και θα συμμετέχει πιο ενεργά στις μηνιαίες συνελεύσεις αλλά και ως μέλος κάποιας ομάδας εργασίας θα δρα ενεργά σε εβδομαδιαία βάση έτσι ώστε να υλοποιούνται πιο άμεσα οι συλλογικές αποφάσεις των συνελεύσεων.
Όλοι είναι ευπρόσδεκτοι στον κοινό αγώνα. Δεν χρειάζονται ιδιαίτερες γνώσεις, μόνο θάρρος και θέληση για να παλέψουμε για ένα καλύτερο αύριο. Το χρωστάμε στους εαυτούς μας και στα παιδιά μας. Είναι γεγονός ότι η συνεργασία με ανθρώπους με κοινές αξίες για έναν κοινό σκοπό ανώτερο των προσωπικών μας μικροσυμφερόντων δίνει αξία και νόημα στη ζωή μας, βγάζει από την πιθανή κατάθλιψη και τάση απομόνωσης και το κέρδος, προσωπικό και κοινωνικό, για τον χρόνο που αφιερώνουμε είναι μεγάλο! Δοκίμασέ το”

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το