Τοπικά

Αλλάζουν από σήμερα τα δρομολόγια στις γραμμές 2 και 4 του Αστικού ΚΤΕΛ Βόλου

Αλλάζουν τα δρομολόγια στις λεωφορειακές γραμμές Νο2 και Νο4 από σήμερα Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου και για πρώτη φορά το Αστικό ΚΤΕΛ Βόλου θα εξυπηρετεί και τις περιοχές της Νεαπόλης και του ΟΑΕΔ, ενώ θα δίνεται η δυνατότητα στο επιβατικό κοινό με την αναδιαμόρφωση των γραμμών, με ένα εισιτήριο, να μετεπιβιβάζονται στις γραμμές Νο6 (Αλυκές) και Νο8 (Διμήνι).
Παράλληλα με τη συγκεκριμένη κίνηση τα δρομολόγια από και προς Αλυκές και για τη διάρκεια του χειμώνα θα εκτελούνται κάθε μισή ώρα και όχι κάθε μία ώρα, όπως συνέβαινε μέχρι και σήμερα.

Συγκεκριμένα, σε συνεργασία με τον Δήμο Βόλου – και μετά από σχετική απόφαση που λήφθηκε στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής – η γραμμή Νο4 (Άνω Βόλος) αλλάζει ως εξής: Μεταφέρεται η αφετηρία από την κεντρική αφετηρία στο πάρκο έναντι του ΟΑΕΔ (μεταξύ των οδών Ύδρας – Τουρούζια), ενώ παράλληλα επεκτείνεται και πλέον θα εξυπηρετούνται από την αστική συγκοινωνία και οι περιοχές της Νεαπόλης και του ΟΑΕΔ. Με τα νέα δρομολόγια η γραμμή Νο4 θα εκτελεί το σύνηθες δρομολόγιο με επέκταση μετά την κεντρική αφετηρία στις οδούς: Λαμπράκη – Κυκλικός κόμβος – Λαρίσης – Νεαπόλεως – Κοδρικτώνος – Αθηνών – Τουρούζια και επιστροφή μέσω των οδών Τουρούζια – Νικολαΐδη – Ύδρας – Νεαπόλεως – Λαρίσης – Ζάχου.
Ο νέος χώρος αναμονής θα χρησιμοποιείται και ως αφετηρία των γραμμών Νο6 και Νο 8 για Αλυκές και Διμήνι αντίστοιχα και για την πληρέστερη εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού δίνεται η δυνατότητα μετεπιβίβασης με το ίδιο εισιτήριο, δηλαδή χωρίς έξτρα επιβάρυνση.

Σε ό,τι αφορά στη γραμμή Νο2, μετά από συνεργασία και με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, τα λεωφορεία θα εισέρχονται στις εγκαταστάσεις των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων και συγκεκριμένα στη Γεωπονική Σχολή στο Φυτόκο, αλλά και στα τμήματα που λειτουργούν στην Πολυτεχνική Σχολή στο Πεδίον του Άρεως.
Να σημειωθεί ότι το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα αλλάξει και η κεντρική αφετηρία του Αστικού ΚΤΕΛ Βόλου σε συνεργασία με τον Δήμο και στο πλαίσιο αυτό η είσοδος των λεωφορείων θα γίνεται μέσω πυλών πρόσβασης επί των οδών Ζάχου και Σέκερη και η έξοδος μέσω της οδού Σαρανταπόρου, ενώ παράλληλα η πληροφόρηση του επιβατικού κοινού, αλλά και η δυνατότητα αναμονής του θα παρέχεται οργανωμένα, μέσω της διαμόρφωσης στεγάστρων αναμονής. Επίσης θα ανασχεδιαστεί εσωτερικά ο χώρος στάθμευσης των λεωφορείων.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο

Μοιραστείτε το