Τοπικά

Αλλάζουν πρόεδρο στην ΕΒΕΤΑΜ- Στόχος να καταργήσουν την πιστοποίηση για να αναλάβουν ιδιώτες

EBETAM

Αλλάζει πρόεδρο η ΕΒΕΤΑΜ και σύμφωνα με πληροφορίες τοποθετείται στη θέση από την Κυβέρνηση ο πρώην  διευθυντής της ΕΚΕΠΥ Α.Ε Κώστας Στουρνάρας, από τη Χαλκίδα, ο οποίος είναι συνταξιούχος. Το ΦΕΚ του διορισμού του αναμένεται να εκδοθεί άμεσα και ενήμερο για τις αλλαγές είναι το προσωπικό της επιχείρησης. Σύμφωνα με πληροφορίες η ΕΒΕΤΑΜ αλλάζει προσανατολισμό και στόχος είναι σταδιακά να αποσυρθεί από τον τομέα της πιστοποίησης και να επικεντρωθεί στην έρευνα. Αυτό σημαίνει ότι η όλη η “πίτα” που διαχειρίζεται η εταιρεία θα μοιραστεί σε ιδιώτες. Η ενημέρωση έχει ήδη γίνει στο στελεχιακό δυναμικό και την απερχόμενη διοίκηση. Όπως τους εξήγησαν από το Υπουργείο , αυτό θα γίνει…σταδιακά. Εάν ωστόσο αφαιρέσουν από την ΕΒΕΤΑΜ την πιστοποίηση θα κινδυνεύσουν σχεδόν όλες οι θέσεις εργασίας.

Η ΕΒΕΤΑΜ Α.Ε. είναι το Ελληνικό πολυκλαδικό πολύ-τεχνολογικό κέντρο εργαστηριακών ελέγχων και πιστοποίησης βιομηχανικών και καταναλωτικών προϊόντων, υλικών, εγκαταστάσεων και συστημάτων διαχείρισης. Η  εταιρεία προήλθε από την συγχώνευση τριών τεχνολογικών φορέων με 25ετή εμπειρία στον χώρο των υλικών: ΕΒΕΤΑΜ Α.Ε. – ΕΚΕΠΥ Α.Ε. – ΕΤΑΚΕΙ Α.Ε. ενώ στη νέα ΕΒΕΤΑΜ προσαρτώνται επίσης και οι δραστηριότητες πιστοποίησης και εργαστηριακών δοκιμών του Ελληνικού Οργανισμού Τυποποίησης (ΕΛΟΤ Α.Ε.).

Η ΕΒΕΤΑΜ είναι ο μόνος Ελληνικός Οργανισμός Πιστοποίησης με ιδιόκτητα εργαστήρια μετρήσεων και αναλύσεων υλικών και προϊόντων, γεγονός που παρέχει τη δυνατότητα προσφοράς ολοκληρωμένων λύσεων.
Η Εταιρεία έχει να επιδείξει σημαντικές και συστηματικές συνεργασίες με βιομηχανικές επιχειρήσεις τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, ενώ η παράλληλη ερευνητική δραστηριότητα αποτελεί το ανταγωνιστικό της πλεονέκτημα. Η ΕΒΕΤΑΜ είναι μια εταιρεία δημόσιου συμφέροντος μικτού χαρακτήρα, στο μετοχικό κεφάλαιο της οποίας συμμετέχουν τόσο φορείς και εταιρείες του δημόσιου τομέα όσο και ιδιωτικές εταιρείες. Η ΕΒΕΤΑΜ λειτουργεί υπό την επίβλεψη της Γενικής Γραμματείας Βιομηχανίας του Υπουργείου Ανάπτυξης.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το