Τοπικά

Αλλάζει ρότα για το καταφύγιο αδεσπότων ο Μπέος

Πρόγραμμα στείρωσης και εμβολιασμού των ζώων από το Δήμο Νοτίου Πηλίου

Ο δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος υπέγραψε δύο νέες αποφάσεις συγκρότησης μίας τριμελούς και μίας πενταμελούς επιτροπής για τα αδέσποτα χθες, υιοθετώντας πλήρως τις παρατηρήσεις του Φιλοζωϊκού Συλλόγου “Κόσμος και Φύση” που είχε καταθέσει έγγραφη καταγγελία κατά της νομιμότητας των επιτροπών στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Ειδικότερα, στην τριμελή επιτροπή  αντικαθιστά τον κτηνίατρο (αρχικά είχε ορίσει τον ίδιο και στις δύο επιτροπές) και στην πενταμελή τον εκπαιδευτή σκύλων (όρισε εκπαιδευτή που δεν ήταν μέλος νομίμως αναγνωρισμένου επαγγελματικού σωματείου).

Η τριμελής επιτροπή υπενθυμίζεται ότι  λαμβάνει την οριστική απόφαση για την επικινδυνότητα ενός ζώου ή την αναγκαιότητα της πραγματοποίησης ευθανασίας σε αδέσποτο ζώο συντροφιάς σε περίπτωση διαφωνίας της πενταμελούς επιτροπής του ίδιου άρθρου, για το έτος 2015.

Την επιτροπή αποτελούν οι Λυσιόβα Ευφροσύνη, κτηνίατρος του τμήματος Κτηνιατρικής της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής των Π.Ε. Μαγνησίας και Σποράδων, με αναπληρώτρια την Τσαλή Ελευθερία, επίσης κτηνίατρο του ίδιου τμήματος, Βαρβαρέζου Φαίδρα, κτηνίατρος, με αναπληρωτή τον Κουκουσέλη Ιωάννη, κτηνίατρο και Παγουρτζή Κωνσταντίνο, κτηνίατρος, που συνεργάζεται με τα φιλοζωικά σωματεία της περιοχής του Δήμου Βόλου, με αναπληρωτή τον Πολύζο Νικόλαο, επίσης κτηνίατρο.

Η πενταμελής επιτροπή που θα παρακολουθεί το πρόγραμμα διαχείρισης αδέσποτων για το έτος 2015,αλλάζει ο εκπαιδευτικής σκύλων και πλέον αποτελείται από τους : Μπατζιάκα Αναστάσιο, αντιδήμαρχο Κοινωνικής Μέριμνας, ως εκπρόσωπο του Δήμου με αναπληρώτρια την Χάλαρη Σοφία, Δημοτική Σύμβουλο, Τακόπουλο Μιχάλη κτηνίατρο, Κατσέμη Μαίρη, εκπρόσωπο του Φιλοζωικού σωματείου “Κόσμος και Φύση”, με αναπληρώτρια την Τσιρογιάννη Φλωρίκα, Παπαδοπούλου Μαρία , εκπρόσωπο της Φιλοζωικής Ομάδας Βόλου με αναπληρώτρια την Καζάκη Σοφία και Λεπίδα Αργύρη, εκπαιδευτή σκύλων.

Με τις αποφάσεις που υπέγραψε ο δήμαρχος Βόλου, διευκρινίζει ότι καταργεί τις προηγούμενες αποφάσεις του.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το