Αθλητισμός

Αλλάζει το ρόστερ του Βόλου

Στα τέλη Ιουνίου αναμένεται να αρχίσει η προετοιμασία των παικτών του Βόλου, ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου. Μέχρι τότε η διοίκηση της ΠΑΕ, σε συνεργασία με την τεχνική ηγεσία, θα προχωρήσει τις κινήσεις ενίσχυσης της ομάδας με την απόκτηση παικτών από την ελληνική και ξένη ποδοσφαιρική αγορά.

Θα υπάρξει σημαντική ανανέωση στο ρόστερ, καθώς ήδη εννέα ποδοσφαιριστές αποτελούν παρελθόν, ενώ θα ακολουθήσουν κι άλλες αποχωρήσεις. Αυτή τη στιγμή ο μοναδικός τερματοφύλακας που υπάρχει στο δυναμικό της ομάδας είναι ο Σίμος Παπαδόπουλος. Θυμίζουμε, πως ο 23χρονος τερματοφύλακας στάθηκε άτυχος πριν την έναρξη της περιόδου που ολοκληρώθηκε, όταν και χρειάστηκε να υποβληθεί σε επέμβαση (ρήξη χιαστών). Πλέον, είναι απόλυτα υγιής και μάλιστα στα τελευταία παιχνίδια των πλέι οφ κάθισε στον πάγκο της ομάδας, δίχως ωστόσο να αγωνιστεί.
Το σίγουρο είναι πως ο Βόλος θα αποκτήσει δύο τερματοφύλακες εγνωσμένης αξίας, οι οποίοι θα είναι οι αντικαταστάτες των Μπόρις Κλέιμαν (οδεύει προς ομάδα του Ισραήλ) και Μάτιτς Κότνικ. Οι άνθρωποι της ομάδας έχουν ήδη εντοπίσει υποψήφιους μεταγραφικούς στόχους και θα γίνουν οι πρώτες διερευνητικές επαφές.
Από εκεί και πέρα η ενίσχυση είναι δεδομένη σε όλες τις γραμμές. Σίγουρη θεωρείται η παραμονή του Νικολά Άλχο, ο οποίος μάλιστα ήταν και ο πρώτος παίκτης του Βόλου σε συμμετοχές στο φετινό πρωτάθλημα. Μένει να δούμε αν θα παραμείνει στην ομάδα και ο Στάθης Τάχατος. O νεαρός δεξιός οπισθοφύλακας αγωνίστηκε φέτος, ως δανεικός από τον ΠΑΟΚ. Τις τελευταίες μέρες ακούστηκε το όνομα του Γιώργου Μύγα, ο οποίος τα δύο τελευταία χρόνια αγωνίστηκε με τον Ιωνικό στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ. Μπορεί να αγωνιστεί με την ίδια ευχέρεια τόσο στο δεξί, όσο και στο αριστερό άκρο της άμυνας, ενώ για τη δεξιά πλευρά υπάρχει και ο Αντώνης Οικονομόπουλος, ο οποίος επέστρεψε υγιής από τον σοβαρό τραυματισμό του (είχε υποστεί ρήξη χιαστού στην καλοκαιρινή προετοιμασία στο φιλικό με τον Ιωνικό). Ο 25χρονος αμυντικός αγωνίστηκε φέτος σε τέσσερα παιχνίδια στα πλέι οφ.
Θα αποκτηθεί σίγουρα ένας ακραίος αριστερός μπακ, μετά τη λύση της συνεργασίας με τον Αρούνα Σι, ενώ θα έρθουν στην ομάδα και δύο κεντρικοί αμυντικοί, έμπειροι, μετά την αποχώρηση από την ομάδα και του Εσκοβάλ.
Στη μεσαία γραμμή υπάρχουν παίκτες που θα παραμείνουν στην ομάδα και τη νέα χρονιά, όπως οι Τάσος Τσοκάνης, Ζαν Μπαριέντος, ωστόσο, αναμένονται αποχωρήσεις ορισμένων ποδοσφαιριστών που δεν έδειξαν πως μπορούν να βοηθήσουν και να κάνουν τη διαφορά. Για τον Δημήτρη Μεταξά, ο οποίος είναι από τους ταλαντούχους παίκτες που διαθέτει η ομάδα (έπαιξε φέτος σε 21 παιχνίδια πρωταθλήματος και τρία Κυπέλλου), δεν αποκλείεται να υπάρξει πρόταση από μεγάλη ομάδα για την απόκτησή του. Ακούγεται έντονα πως η ΑΕΚ έχει στη μεταγραφική της λίστα τον 20χρονο μέσο και στη διάρκεια της μεταγραφικής περιόδου αναμένονται εξελίξεις.
Μεσοεπιθετικά η ομάδα αναμένεται να ενισχυθεί σημαντικά. Θα αποκτηθούν σίγουρα δύο εξτρέμ και δύο φορ περιοχής, μετά και την αποχώρηση του Οζέγκοβιτς. Επίσης, η ομάδα κινείται για την απόκτηση ικανού επιτελικού μέσου, καθώς στην οργάνωση του παιχνιδιού παρατηρήθηκαν σημαντικά προβλήματα, μετά και την αποχώρηση του Πάολο Φερνάντες, ο οποίος πήγε ως γνωστόν, στην ΑΕΚ.
Οι άνθρωποι του Βόλου έχουν ρίξει… δίχτυα στην ιβηρική χερσόνησο, στη Γαλλία, αλλά και στις χώρες της Λατινικής Αμερικής.
Επίσης, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της Κύπρου kerkida.net, ο Βόλος βρίσκεται σε προχωρημένες επαφές με τον Κωνσταντίνο Καραγιάννη, ο οποίος είναι διεθνής με τις μικρές εθνικές της Κύπρου. Πρόκειται για νεαρό αριστερό οπισθοφύλακα, ο οποίος αγωνίζεται στον Ακρίτα. Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η συγκεκριμένη ιστοσελίδα, ήδη έχουν γίνει οι πρώτες συζητήσεις και οι δύο πλευρές είναι κοντά σε συμφωνία.
Ο Κωνσταντίνος Καραγιάννης ξεκίνησε την καριέρα του από τον ΑΠΟΕΛ, έχει παίξει σε ΠΑΕΕΚ και Ολυμπιακό Λευκωσίας και τη φετινή σεζόν με τον Ακρίτα Χλώρακας. Έχει 24 συμμέτοχές στην πρώτη κατηγορία του κυπριακού πρωταθλήματος.

Share
Ετικέτες: Βολος

Πρόσφατα άρθρα

Εκτός έδρας θα παίξει η Εθνική αν προκριθεί στον “τελικό” για το Euro 2024

Δεν μας έκανε το χατίρι η κληρωτίδα της ΟΥΕΦΑ για την έδρα του δεύτερου αγώνα…

23 Νοεμβρίου 2023

Έργα

Το κόστος των έργων που πρέπει να γίνουν, ώστε να αποκατασταθούν οι ζημιές στον Βόλο…

23 Νοεμβρίου 2023

Σεμινάριο του ΣΘΕΒ: «Παρουσίαση του νέου εργασιακού νόμου Ν. 5053/2023 και των αλλαγών που επιφέρει στην εργασιακή νομοθεσία»

Ο Σύνδεσμος Θεσσαλικών Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών διοργανώνει δια ζώσης σεμινάριο την Πέμπτη 30 Νοεμβρίου, ώρες…

23 Νοεμβρίου 2023

Εκδηλώσεις του 1ου Σοροπτιμιστικού Ομίλου Βόλου για την Ημέρα Εξάλειψης της Βίας κατά των Γυναικών

Με τον απαιτούμενο δυναμισμό και την αναμενόμενη συμμετοχή ξεκίνησαν από τον 1οΣοροπτιμσιτικό Όμιλο Βόλου οι…

23 Νοεμβρίου 2023

Αλ.Μεϊκόπουλος-Ευ.Αποστολάκης για τα προβλήματα συνυπηρέτησης στρατιωτικών με συζύγους υπαλλήλους του δημοσίου

Σε Ερώτηση προχώρησαν ο Βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος και ο Βουλευτής Επικρατείας και…

23 Νοεμβρίου 2023

Παρουσιάζεται το βιβλίο του Μιλτιάδη Δ. Πολυβίου “Η εκκλησιαστική αρχιτεκτονική στο Πήλιο κατά τον 18ο και 19ο αιώνα (1700-1881)”

Οι εικοσιτέσσερις αυτοδιοικούμενες κοινότητες του Πηλίου, λόγω κυρίως των ιδιαίτερων αυτοδιοικητικών προνομίων που απολάμβαναν, βρέθηκαν…

23 Νοεμβρίου 2023