Αθλητισμός

Αλλάζει ο σχεδιασμός στον Ολυμπιακό Βόλου

Η απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ να μην δοθεί παράταση για τις ανανεώσεις συμβολαίων, στις ομάδες που δεν πέρασαν τη διαδικασία αδειοδότησης από την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, δημιουργεί νέα δεδομένα στον Ολυμπιακό Βόλου, όσον αφορά τον σχεδιασμό του ρόστερ.

Θυμίζουμε, πως όσες ομάδες δεν έχουν πάρει αδειοδότηση από την ΕΠΟ μπορούν να κρατήσουν στο ρόστερ τους, τους παίκτες εκείνους που είχαν συμβόλαιο σε ισχύ και για τη νέα χρονιά ή φρόντισαν οι ΠΑΕ να ανανεώσουν τη συνεργασία τους με ποδοσφαιριστές, πριν τις 30 Ιουνίου.

Από εκεί και πέρα, οι ομάδες μπορούν να κάνουν μέχρι και τρεις μεταγραφές παικτών ηλικίας πάνω από 25 ετών, μπορούν να αποκτήσουν όσους Έλληνες επιθυμούν κάτω των 25 ετών και ξένους κάτω των 23 ετών.

Αυτή τη στιγμή ο Ολυμπιακός έχε κάνει ήδη και τις τρεις μεταγραφές άνω των 25 ετών, καθώς υπέγραψε νέο συμβόλαιο ο Ιγκόρ Φιλίποβιτς και αποκτήθηκαν οι Φίλιπ Χάσεκ και Βέλικο Μπάτροβιτς.

Οι «ερυθρόλευκοι» απέκτησαν δύο ξένους κάτω 23 ετών, που είναι ο Πορτογάλος Ντουάρτε Βαλέντε και ο Καμερουνέζος Ζοζέφ Ναά, ενώ ανακοινώθηκε επίσημα η συνέχιση της συνεργασίας με τους Γκενάντι Ξενοδόχοφ (είχε ανανεωθεί το συμβόλαιό του πριν τις 30/6), Γιώργο Παπακώστα και Χρήστο Κατσούκη. Επίσης, αποκτήθηκε και ο νεαρός Βασίλης Πολίτης, ενώ το τελευταίο μεταγραφικό απόκτημα είναι ο 25χρονος Άλκης Μαρκοπουλιώτης.

Αναμένεται η επίσημη τοποθέτηση της διοίκησης της ΠΑΕ, όσον αφορά το ποιοι παίκτες από το περσινό ρόστερ έχουν συμβόλαιο σε ισχύ με τον Ολυμπιακό, με τις πληροφορίες να αναφέρουν πως αυτοί δεν είναι πάνω από δυο-τρεις, όσον αφορά ποδοσφαιριστές που έχουν ξεπεράσει τα 25 χρόνια.

Εκ των πραγμάτων, λοιπόν, ορισμένοι παίκτες που θα συνέχιζαν και φέτος στην ομάδα, καθώς έκαναν καλό πρωτάθλημα πέρυσι, δεν μπορεί να ανανεωθεί η συνεργασία τους με τον Ολυμπιακό Βόλου. Ο λόγος για τους Ιάσωνα Παπαδημητρίου, Νίκο Μπουτζίκο, Θωμά Γραικό, Μιχάλη Γιαννίτση (ούτως ή άλλως θα αποχωρούσε από την ομάδα), Στάθη Βασιλούδη, Νίκολας Ντα Κάμπο και Μπρούνο Μπαράνκο. Οι δύο τελευταίοι αποτελούν παρελθόν από τον σύλλογο, δίχως να αγωνιστούν ούτε λεπτό στην ομάδα πέρυσι, σε επίσημο παιχνίδι, από τη στιγμή που είχαν δοθεί, ως δανεικοί, σε Απόλλωνα Λάρισας και Δόξα Δράμας αντίστοιχα.

Ο Ολυμπιακός μπορεί να ανανεώσει τη συνεργασία και θα το πράξει, με τους τερματοφύλακες Γιώργο Λαδά και Αχιλλέα Κωνσταντίνου, ενώ μένει να δούμε αν θα παραμείνει ή όχι στην ομάδα ο Γεράσιμος Βουκελάτος, που είναι κάτω των 25 ετών.

Εννοείται, πως οι ξένοι Φράνκο Κολέλα, Χερμάν Ερέρα, Στέφαν Τζούριτς, Ζερόμ Γκιοατά αποτελούν παρελθόν από την ομάδα.

Ο φετινός Ολυμπιακός  ουσιαστικά θα είναι μια νέα ομάδα, με πολλά καινούργια πρόσωπα, τα οποία θα πρέπει άμεσα να «δέσουν», ως σύνολο, προκειμένου οι «ερυθρόλευκοι» να ανταποκριθούν με επιτυχία στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ 2.

Ο Γιώργος Βαζάκας σε συνεργασία με τη διοίκηση εξετάζουν αρκετές περιπτώσεις παικτών, τόσο από την Ελλάδα, όσο και από το εξωτερικό, από τη στιγμή που υπάρχουν πολλά κενά στην ομάδα  τα οποία θα πρέπει να καλυφθούν άμεσα.

Είναι δεδομένο, πως στην πρώτη συγκέντρωση της ομάδας, στις 9 Αυγούστου, το ρόστερ θα είναι ελλιπές, ωστόσο, στόχος των ανθρώπων του Ολυμπιακού είναι, όταν η ομάδα θα μεταβεί στο Καρπενήσι για το βασικό στάδιο της προετοιμασίας, στις 22 Αυγούστου, να έχουν γίνει οι προσθήκες που απαιτούνται.

Οι ιθύνοντες του Ολυμπιακού έχουν πολύ δουλειά τις προσεχείς μέρες, καθώς καλούνται να κάνουν τις καλύτερες δυνατές επιλογές και να φέρουν στην ομάδα ποδοσφαιριστές που θα είναι σε θέση να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις της Σούπερ Λιγκ 2.

Έχουν προταθεί ορισμένοι νεαροί ξένοι παίκτες, που έχουν  καλό βιογραφικό και δεν αποκλείεται κάποιοι από αυτούς να έρθουν στον Βόλο, να λάβουν μέρος στην προετοιμασία και ανάλογα ο Ολυμπιακός θα κινηθεί για την απόκτησή τους, εφόσον δείξουν ότι μπορούν να προσφέρουν πολύτιμες υπηρεσίες.

Θυμίζουμε, πως πριν το βασικό στάδιο της προετοιμασίας, ο Ολυμπιακός θα δώσει δύο φιλικά παιχνίδια, το πρώτο με τη Δήμητρα στην Ευξεινούπολη στις 14/8 και το δεύτερο με την Καλαμάτα στις 21 Αυγούστου, είτε  στο Πήλιο, όπου θα προετοιμάζεται η «Μαύρη Θύελλα», είτε στο προπονητικό κέντρο του Ολυμπιακού στον Άγιο Γεώργιο Φερών.

Οι «ερυθρόλευκοι» θα δώσουν τουλάχιστον ένα φιλικό παιχνίδι στο Καρπενήσι με το Αιγάλεω, θα ανακοινωθεί τις προσεχείς μέρες η ημερομηνία, ενώ όπως ανακοίνωσε η Βέροια, θα δώσει φιλικό παιχνίδι με τον Ολυμπιακό στις 11 Σεπτεμβρίου.

 

Share

Πρόσφατα άρθρα

«Πώς μπόρεσε να το κάνει;» – Φρίκη στη Γαλλία από το πενταπλό φονικό, με βαρύ ιστορικό βίας ο δράστης

Ο 33χρονος που σκότωσε την 35χρονη γυναίκα του και τα 4 παιδιά του - δύο…

26 Δεκεμβρίου 2023

Καθολική και όχι ελληνορθόδοξη η εκκλησία που επλήγη από τη Χεζμπολάχ

Εννέα Ισραηλινοί στρατιώτες και ένας άμαχος τραυματίστηκαν από πυραύλους που εκτόξευσε η Χεζμπολάχ, ένας εκ…

26 Δεκεμβρίου 2023

Βαρύ το «καλάθι» της εφορίας: Όλες οι υποχρεώσεις των φορολογούμενων μέχρι το τέλος του 2023

Καθώς πλησιάζει το τέλος του χρόνου οι πολίτες έρχονται αντιμέτωποι με το βαρύ το «καλάθι»…

26 Δεκεμβρίου 2023

Έκλεψαν καμπάνες από εκκλησία – Χωρίς καμπανοκρουσίες η λειτουργία των Χριστουγέννων

Απίστευτο περιστατικό κλοπής στην Αχαΐα, καθώς άγνωστοι έκλεψαν δύο καμπάνες από εκκλησία στον Ερύμανθο. Σύμφωνα…

26 Δεκεμβρίου 2023

Η Χεζμπολάχ επιτέθηκε στην ελληνορθόδοξη εκκλησία της Αγίας Μαρίας, σύμφωνα με τον στρατό

Η Χεζμπολάχ επιτέθηκε στην ελληνορθόδοξη εκκλησία της Αγίας Μαρίας του Ικρίτ στο βόρειο Ισραήλ, σύμφωνα…

26 Δεκεμβρίου 2023

Crown: Ο ηθοποιός της σειράς Ντόμινικ Γουέστ αποκάλυψε γιατί δεν μιλάει πια με τον πρίγκιπα Χάρι

Ο Ντόμινικ Γουέστ, που παίζει στο «Crown», και ο πρίγκιπας Χάρι δεν επικοινωνούν πια και…

26 Δεκεμβρίου 2023