Ελλάδα

Άλλαξε το κατηγορητήριο και προφυλακίστηκαν οι δράστες της ληστείας των 4,2 εκατ. ευρώ

Προσωρινά κρατούμενοι μέχρι να γίνει η δίκη, κρίθηκαν λίγο μετά τα μεσάνυχτα, με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα, οι τρεις κατηγορημένοι, ηλικίας 41, 44 και 64 ετών, που εμπλέκονται στη μεγάλη ληστεία των 4,2 εκατομμυρίων ευρώ στο υποκατάστημα μεγάλης εταιρείας σεκιούριτι στον Αμυγδαλεώνα Καβάλας.

Επειτα από μία μαραθώνια ανακριτική διαδικασία που κράτησε περίπου 12 ώρες και αφού η εισαγγελέας άλλαξε το κατηγορητήριο, όταν διαπιστώθηκε ότι οι κατηγορούμενοι δεν μπορούν να διωχθούν ποινικά για τις κατηγορίες της υπεξαίρεσης και συνέργειας σε υπεξαίρεση σε βαθμό κακουργήματος, καθώς δεν είχε υποβληθεί μήνυση κατά φυσικού προσώπου από την εταιρεία σεκιούριτι, τελικά αποφασίστηκε η προσωρινή κράτηση των τριών μέχρι τη διεξαγωγή της δίκης.

Η απόφαση της αλλαγής του κατηγορητηρίου το βράδυ της Δευτέρας και αφού είχαν ήδη ολοκληρωθεί οι απολογίες των κατηγορουμένων, προκάλεσε την έντονη αντίδραση των δύο συνηγόρων τους, οι οποίοι, σε δηλώσεις τους, έκαναν λόγο για ενέργεια από μέρους της εισαγγελικής Αρχής που προσβάλλει τον νομικό πολιτισμό. Όπως δήλωσε στους δημοσιογράφους ο συνήγορος των δύο εκ των τριών κατηγορουμένων (του 64χρονου επιχειρηματία που διατηρεί αντιπροσωπεία αυτοκινήτων και του 41χρονου γιου του, κουμπάρου και φίλου του 44χρονου πρώην διευθυντή του υποκαταστήματος της εταιρείας φύλαξης), Σταύρος Καϊτατζής, από τον Ιούλιο του 2019, οπότε άλλαξε ο Ποινικός Κώδικας, δεν διώκεται πλέον αυτεπάγγελτα η υπεξαίρεση άνω του ποσού των 120.000 ευρώ, εκτός εάν υπάρξει έγκλιση από την πλευρά του παθόντος. Εκ της δικογραφίας προέκυψε ότι η εταιρεία, με έδρα την Αθήνα, δεν είχε υποβάλει καμία μήνυση.

Μετά την εξέλιξη αυτή, η εισαγγελέας Πρωτοδικών Καβάλας άλλαξε το κατηγορητήριο και οι κατηγορίες μετατράπηκαν σε διακεκριμένη κλοπή που επίσης έχει κακουργηματικό χαρακτήρα. Έτσι, λίγο πριν από τις 21:00 της Δευτέρας ξεκίνησε εκ νέου όλη η διαδικασία με τους κατηγορούμενους να προσέρχονται ξανά ένας, ένας, στο γραφείο του ανακριτή για νέα απολογία και σύμφωνα με το καινούριο κατηγορητήριο. Αυτή η διαδικασία ολοκληρώθηκε λίγο μετά τα μεσάνυχτα, οπότε αποφασίστηκε η κράτηση των τριών κατηγορούμενων, οι οποίοι οδηγήθηκαν στην Αστυνομική Διεύθυνση Καβάλας μέχρι τη μεταγωγή τους στις δικαστικές φυλακές Κομοτηνής.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το