Τοπικά

Αλλαγή ρότας για την προσέλκυση κρουαζιέρας από τον ΟΛΒ – Δεν απαιτούνται άμεσα υποδομές σύμφωνα με τον Γ.Γ. Λιμένων 

Τα γραφεία του Οργανισμού Λιμένος Βόλου και τις υποδομές στο εμπορικό λιμάνι επισκέφθηκε σήμερα ο Γενικός Γραμματέας Λιμένων, Λιμενικής Εγκατάστασης και Ναυτιλιακών Επενδύσεων Χρήστος Λαμπρίδης, ο οποίος συνομίλησε με τη διοίκηση της ΟΛΒ Α.Ε. και τη Λιμενική Αρχή Βόλου για τις προοπτικές ανάπτυξης του λιμανιού, για την οικονομική του θέση, αλλά και για τα σχέδια της Εθνικής Συντονιστικής Επιτροπής όσον αφορά την ανάπτυξη της κρουαζιέρας.
Ο κ. Λαμπρίδης εξήρε καταρχάς το έργο της νέας διοίκησης, υπογραμμίζοντας τα θετικά οικονομικά αποτελέσματα, και υπογράμμισε πως η σύνδεση του λιμανιού με την πόλη αποτελεί παράγοντα ανάπτυξης.
Ειδικότερα, επισήμανε ότι η διοίκηση του ΟΛΒ έχει πετύχει τους προσδοκόμενους στόχους, καθώς εμφανίζει αύξηση στα έξοδα και την κίνηση του λιμένος, ενώ παράλληλα είναι σημαντικό το γεγονός ότι οι εργαζόμενοι στο λιμάνι του Βόλου στηρίζουν τη διοίκηση.

Αλλαγή ρότας… στην κρουαζιέρα
Ο κ. Λαμπρίδης αναφέρθηκε στην πολιτική για την κρουαζιέρα τονίζοντας ότι είναι η πρώτη φορά που χαράσσεται συγκεκριμένος σχεδιασμός με τη συμβολή της Εθνικής Συντονιστικής Επιτροπής που συστάθηκε πριν από περίπου έναν χρόνο.
Όπως είπε, στόχος είναι να αυξηθούν τα οφέλη από την κρουαζιέρα, όχι μόνο οι αφίξεις πλοίων και ο αριθμός επιβατών. Για τον λόγο αυτό, έχει γίνει ιεράρχηση των λιμανιών της χώρας στα οποία πρέπει να γίνουν παρεμβάσεις και μάλιστα πολλών εκατομμυρίων.
Ερωτηθείς για τη θέση που κατέχει το λιμάνι του Βόλου σε αυτή την ιεράρχηση, ο κ. Λαμπρίδης απάντησε πως δεν βρίσκεται ψηλά στη λίστα καθώς πρόκειται για ένα λιμάνι που διαθέτει υποδομές και προσφέρει υπηρεσίες. Πρόσθεσε, πάντως ότι είναι ψηλά ως προορισμός κρουαζιέρας.
Απαντώντας σε ερώτηση για τη σημαντική μείωση της κρουαζιέρας στο λιμάνι του Βόλου, ο κ. Σταυριδόπουλος δήλωσε πως η διοίκηση έδρασε άμεσα για να αλλάξει η κατάσταση και μεταξύ άλλων συμμετείχε στα «Ποσειδώνια», με σκοπό την περαιτέρω προβολή του λιμανιού. Στόχος της διοίκησης είναι να χαράξει νέα ρότα καθώς, όπως είπε ο κ. Σταυριδόπουλος, επιδιώκει να συμπεριληφθεί το λιμάνι σε ένα άλλο “κομπολόι” που έχει να κάνει περισσότερο με τα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη. «Ήδη έχουν δηλωθεί οι πρώτες 18 αφίξεις για το 2018. Υπάρχει ήδη αλλαγή. Σαφώς χρειάζονται κάποιες βελτιώσεις στους χώρους υποδομής και αυτό το μεριμνούμε», είπε ο πρόεδρος του ΟΛΒ.

Σύνδεση με Κύπρο και Ισραήλ
Ο κ. Λαμπρίδης αναφέρθηκε στην προοπτική σύνδεσης του λιμένος Βόλου με την Κύπρο και το Ισραήλ, τονίζοντας ότι αποτελεί στόχο η ανάπτυξη διμερών σχέσεων με άλλες χώρες και πως ο Βόλος έχει παράδοση σε αυτό. «Αυτό, όμως, δεν μπορούμε να το επιβάλουμε», είπε.
Για το ίδιο θέμα, ο πρόεδρος του ΟΛΒ Θρασύβουλος Σταυριδόπουλος ανέφερε πως αυτή η μετεξέλιξη του λιμανιού απαιτεί μεγαλύτερες συνεργασίες και ανακοίνωσε πως έχει επικοινωνήσει με τη Ρυθμιστική Αρχή Λιμένων Κύπρου και Ισραήλ, αλλά και με Έλληνες πλοιοκτήτες, προκειμένου να συνδράμουν την προσπάθεια.
Ο κ. Σταυριδόπουλος αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στο business plan που πρέπει να καταθέσει ο ΟΛΒ και το οποίο θα περιλαμβάνει το πρόγραμμα ανάπτυξης σε βάθος πενταετίας.

Απονομή πλακέτας
Ακολούθησε η απονομή τιμητικής πλακέτας από τον Λιμενάρχη Βόλου Εμμανουήλ Κανάλη και τον Διοικητή της Περιφερειακής Διοίκησης του Λιμενικού Σώματος Ιωάννη Κοντόπουλο στον κ. Λαμπρίδη, ενώ ο κ. Σταυριδόπουλος του απένειμε το σήμα του Οργανισμού Λιμένος Βόλου και το βιβλίο που είχε εκδοθεί από τον ΟΛΒ σε συνεργασία με τη «Μαγνήτων Κιβωτό».

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το