Τοπικά

Αλλαγή αντιδημάρχων στον Δήμο Βόλου

Mε απόφαση του δημάρχου Βόλου Αχιλλέα Μπέου τροποποιήθηκε η απόφαση με την οποία ορίστηκαν δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας ως αντιδήμαρχοι με θητεία έως 31 Δεκεμβρίου 2024 οι κ.κ. Γκογκινούδης Τριαντάφυλλος αντιδήμαρχος Πρασίνου και Γάτος Σπυρίδων αντιδήμαρχος Αθλητισμού και Εθελοντισμού.
Με τη νέα απόφαση ορίστηκε ο κ. Γκογκινούδης αντιδήμαρχος Αθλητισμού και Εθελοντισμού με αρμοδιότητες:
Την εποπτεία και ευθύνη της λειτουργίας των υπηρεσιών , μέσω των οποίων υλοποιούνται οι σκοποί και ασκούνται οι αρμοδιότητες του τομέα αθλητισμού, που υλοποιούνταν και ασκούνταν μέχρι 31-12-2023 από τη Διεύθυνση Αθλητισμού και τα Τμήματα της εν λόγω οργανικής μονάδας του καταργηθέντος Νομικού Προσώπου ΔΟΕΠΑΠ –ΔΗΠΕΘΕ. Την εποπτεία και έλεγχο της εύρυθμης λειτουργίας όλων των δομών αρμοδιότητας Δ/νσης Αθλητισμού πρώην ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ. Την εποπτεία των θεμάτων που σχετίζονται με τον συντονισμό των δράσεων και των πολιτικών του Δήμου ,στον τομέα του αθλητισμού και της διαχείρισης των αθλητικών χώρων του Δήμου και την προώθηση συνεργασιών με αντίστοιχους φορείς, συλλόγους, ομάδες κλπ. που δραστηριοποιούνται στους ανωτέρω τομείς δράσης. Την οργάνωση και υλοποίηση προγραμμάτων αθλητικών εκδηλώσεων και δραστηριοτήτων σε συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου, καθώς και με τοπικούς και κεντρικούς φορείς του εσωτερικού και εξωτερικού. Την οργάνωση και υλοποίηση προγραμμάτων άθλησης για όλους τους πολίτες. Την οργάνωση αθλητικών προγραμμάτων και δραστηριοτήτων για μαθητές, σε συνεργασία με τις σχολικές μονάδες της περιοχής. την προώθηση και ανάπτυξη του εθελοντισμού, της συμμετοχικότητας, της κοινωνικής συνείδησης και ευθύνης, των δικτύων αλληλεγγύης με την ενθάρρυνση και υποστήριξη εθελοντικών οργανώσεων, συλλόγων τυπικών ή άτυπων ομάδων ενεργών πολιτών, Μ.Κ.Ο και Ιδρυμάτων, που δραστηριοποιούνται για την επίτευξη των στόχων και την υποβοήθηση του έργου του Δήμου στους αντίστοιχους τομείς. Την αρμοδιότητα και ευθύνη υποβολής προτάσεων για την καλύτερη οργάνωση, τη βελτίωση της λειτουργίας και τη στελέχωση των υπηρεσιών αρμοδιότητάς του. Την υπογραφή των αδειών του προϊσταμένου Διεύθυνσης Αθλητισμού πρώην ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ. Την υπογραφή των αποφάσεων μετακίνησης εκτός έδρας, υπαλλήλων που υπηρετούν στις υπηρεσίες αρμοδιότητάς του. Την αρμοδιότητα διεκπεραίωσης ειδικών θεμάτων που θα ανατίθενται σ’ αυτόν εκ μέρους του Δημάρχου.

Αντίστοιχα ο κ. Γάτος ορίστηκε αντιδήμαρχος Πρασίνου με αρμοδιότητες: Την εποπτεία και ευθύνη της λειτουργίας των υπηρεσιών της Διεύθυνσης Πρασίνου. Την υπογραφή των αποφάσεων επιβολής προστίμων, σύμφωνα με τον ισχύοντα Κανονισμό Πρασίνου του Δήμου. Την επιμέλεια, συντονισμό και παρακολούθηση των θεμάτων προστασίας του τοπικού φυσικού περιβάλλοντος. Τη μέριμνα και σχεδιασμό ανάπτυξης πρασίνου και τη συντήρηση των χώρων πρασίνου, σε όλη τη διοικητική περιφέρεια του Δήμου, σε συνεργασία με τους αρμόδιους αντιδημάρχους Δημοτικών Ενοτήτων και τους προέδρους των Δημοτικών Κοινοτήτων. Την αρμοδιότητα και ευθύνη υποβολής προτάσεων για την καλύτερη οργάνωση, βελτίωση της λειτουργίας και στελέχωση των υπηρεσιών αρμοδιότητάς του. Την υπογραφή των αδειών του προϊσταμένου της Διεύθυνσης αρμοδιότητάς του. Την υπογραφή των αποφάσεων μετακίνησης εκτός έδρας, υπαλλήλων που υπηρετούν στις υπηρεσίες αρμοδιότητάς του. Την αρμοδιότητα να διεκπεραιώνει ειδικά θέματα που θα ανατίθενται στον ίδιο, εκ μέρους του Δημάρχου. Την υπογραφή εγγράφων των τομέων αρμοδιότητάς του.

Σημειώνεται ότι τις αρμοδιότητες του αντιδημάρχου Αθλητισμού και Εθελοντισμού κ. Γκογκινούδη όταν απουσιάζει ή κωλύεται, θα ασκεί ο αντιδήμαρχος Τοπικής Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας κ. Βλιώρας Γεώργιος και αντιστρόφως.
Τις αρμοδιότητες του αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών και Καθημερινότητας κ. Καπουρνιώτη Μιχαήλ, απουσιάζει ή κωλύεται, ασκεί ο αντιδήμαρχος Πρασίνου κ. Γάτος Σπυρίδων και αντιστρόφως.

Share

Πρόσφατα άρθρα

Άσκηση σεισμού στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Βόλου από τη Λέσχη Εθελοντών

Προστασία από τον σεισμό και άσκηση σεισμού πραγματοποιήθηκε από τη Λέσχη Εθελοντών Βόλου στο 4ο…

23 Μαρτίου 2024

Ανεβαίνει το… θερμόμετρο στον Βόλο εν όψει του αγώνα με την Κηφισιά

Δεν υπάρχει αγωνιστική δράση αυτό το Σαββατοκύριακο, όσον αφορά τα πλέι άουτ της Σούπερ Λιγκ,…

23 Μαρτίου 2024

Μακελειό στη Μόσχα: Συνελήφθησαν 11 άτομα – Οι 4 συμμετείχαν στην τρομοκρατική επίθεση

Ο επικεφαλής της FSB ανέφερε στον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν ότι συνελήφθησαν 11 άτομα, μεταξύ…

23 Μαρτίου 2024

Η ΔΕΥΑ Αλμυρού για τις απροειδοποίητες διακοπές νερού

Σχετικά με τις πρόσφατες απροειδοποίητες διακοπές νερού στην πόλη του Αλμυρού, η Δ.Ε.Υ.Α.ΑΛ απολογείται στους…

23 Μαρτίου 2024

Νορβηγία: Εκτροχιάστηκε εμπορευματική αμαξοστοιχία λίγα μέτρα από τρένο που μετέφερε 200 επιβάτες

Εμπορευματική αμαξοστοιχία εκτροχιάστηκε το βράδυ της Παρασκευής στα περίχωρα της πόλης Μπέργκεν στη Νορβηγία, χωρίς…

23 Μαρτίου 2024

Στον β’ γύρο του Πρωταθλήματος Κ11 μετέχει ο Βόλος στο πόλο

Αγώνες για τον β’ γύρο του πρωταθλήματος πόλο προ-μίνι παίδων (Κ11) δίνει ο Βόλος. Συγκεκριμένα,…

23 Μαρτίου 2024