Ελλάδα

Αλέξης Τσίπρας: Τι θα κάνω όταν γίνω πρωθυπουργός

ÁÈÇÍÁ-Ç ïìéëßá ôïõ ðñïÝäñïõ ôïõ ÓÕÑÉÆÁ  Á.Ôóßðñá óôï ãåýìá Åñãáóßáò ôïõ åëëçíï-éôáëéêïý Åðéìåëçôçñßïõ.(EUROKINISSI-ÅÕÇ ÖÕËÁÊÔÏÕ)

Τις πρώτες κινήσεις του ως Πρωθυπουργός περιέγραψε ο Αλέξης Τσίπρας ο οποίος μεταξύ άλλων υποσχέθηκε 300 χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας στα πρώτα δύο χρόνια διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ αποκάλυψε από που θα βρει τα χρήματα για όσα δεσμεύεται.

Μιλώντας στο γεύμα εργασίας του ελληνο-ιταλικού επιμελητηρίου, ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης αποκάλυψε τις προθέσεις του «εάν ο ελληνικός λαός εμπιστευτεί στον ΣΥΡΙΖΑ, μέσα από την προσφυγή στη λαϊκή ετυμηγορία, η οποία είναι πολύ πιθανή για το επόμενο διάστημα» όπως προέβλεψε.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης – απαντώντας στις επικρίσεις της κυβέρνησης – υποστήριξε το πρόγραμμα αυτό «είναι έξω από την προοπτική δημιουργίας νέων ελλειμμάτων, δηλαδή είναι σε συνθήκες δημοσιονομικής σταθεροποίησης».

Αποκάλυψε δε, από που θα βρει τα χρήματα για να υλοποιήσει όσα δεσμεύεται:

«Δεν θα ζητήσουμε νέα δάνεια, δεν θέλουμε να δημιουργήσουμε νέα ελλείμματα, αυτός ο φαύλος κύκλος του δανεισμού και των ελλειμμάτων πρέπει να κλείσει» τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας.

Διευκρίνισε ότι:

  1. Ενα μέρος τους των πόρων αυτών θα προέλθει από τα ευρωπαϊκά προγράμματα
  2. Ενα μικρό μέρος από τα 12 δις που έχουν περισσέψει και που αρχικά είχαν δοθεί για την εξυγίανση του τραπεζικού συστήματος.
  3. Ενα μέρος από την πάταξη της φοροδιαφυγής και των παράνομων δραστηριοτήτων στη χώρα (λαθρεμπορίου στα καύσιμα και τα τσιγάρα, έλεγχο στις ενδο-ομιλικές συναλλαγές).

Ο Αλ. Τσίπρας επικαλέστηκε εκτιμήσεις των Γ. Σούρλα, (Ανεξάρτητη Επιτροπή για τη Διαφάνεια), Στ. Νικολούδης (Αρχή ενάντια στο ξέπλυμα χρήματος) και Θ. Ρακιντζή (Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης ) για να τονίσει ότι «πακτωλός δισεκατομμυρίων ετησίως φεύγει από το δημόσιο ταμείο εξαιτίας της φοροδιαφυγής».

Αναλυτικά στο iefimerida.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το