Οικονομία

Αλεξιάδης: Οι δόσεις θα εξαρτηθούν από την εκκαθάριση

No 710643

Ελαφρύνσεις για τους συνταξιούχους που χάνουν το ΕΚΑΣ έχει ήδη αρχίσει να σχεδιάζει η κυβέρνηση, όπως δήλωσε στο ΣΚΑΪ ο Τρύφων Αλεξιάδης.

Παρόλα αυτά, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών απέφυγε να αναφερθεί σε κάποιο συγκεκριμένο μέτρο.
Όσον αφορά στις δόσεις του ΕΝΦΙΑ, ο κ. Αλεξιάδης ξεκαθάρισε ότι θα εξαρτηθούν από την εκκαθάριση των φορολογικών δηλώσεων.
Όπως ξεκαθάρισε, σε περίπτωση που η εκκαθάριση καθυστερήσει, οι δόσεις θα είναι τέσσερις με την πρώτη να καταβάλλεται τον Σεπτέμβριο και την τελευταία τον Δεκέμβριο.
Σε περίπτωση, όμως, που η διαδικασία της εκκαθάρισης γίνει εντός του προβλεπόμενου χρονικού πλαισίου, τότε ο ΕΝΦΙΑ θα μοιραστεί σε πέντε δόσεις –με την πρώτη τον Αύγουστο.
Κατά τη διάρκεια της τηλεοπτικής του συνέντευξης, ο κ. Αλεξιάδης εξαπέλυσε επίθεση εναντίον της Νέας Δημοκρατίας, τονίζοντας ότι διεκδικεί την κυβέρνηση και ζητά εκλογές χωρίς αλλά θα εμφανίσει το πρόγραμμα σε δύο μήνες. Ζήτησε, δε, να παρουσιάσει το πρόγραμμά της.
«Αν πετύχουμε τους στόχους μας για πάταξη της διαφθοράς και της λαθρεμπορίας θα υιοθετήσουμε άλλη κοινωνική και νησιωτική πολιτική», σχολίασε χαρακτηριστικά ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών που υπογράμμισε πως το πρώτο εξάμηνο του έτους, η Ελλάδα ξεπέρασε τους στόχους του προϋπολογισμού κατά 930 εκατομμύρια ευρώ.

Πηγή www.ethnos.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο

Μοιραστείτε το